Já nezaspal, hájí se kníže. Zato Nečas prý chrápe pořád

31.05.2013 17:50

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) se ostře ohradil proti kritice premiéra Petra Nečase (ODS), že v kauze vydání Alexeje Torubarova do Ruska zaspalo především Ministerstvo zahraničních věcí. Předseda vlády také zpochybnil verzi, podle níž se ministr financí Miroslav Kalousek pokoušel letadlo zadržet. Vinu za selhání v případu jednoznačně popírá i ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

Já nezaspal, hájí se kníže. Zato Nečas prý chrápe pořád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Knížete notně rozčílila slova premiéra Nečase o tom, že zaspal v celém případu. "V tom případě asi premiér chrápal celou dobu," řekl serveru Lidovky.cz ministr. "Reagoval jsem okamžitě, jak jsem se o tom dověděl. Kdyby se v té věci zasadil premiér tak jako já, uvítal bych to," dodal Schwarzenberg.

Premiér také zpochybnil tvrzení ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), že se pokoušel letadlo s Torubarovem na palubě zastavit. Podle premiéra je to jen báchorka, ve skutečnosti měl pokus o záchranu Alexeje Torubarova provést ministr dopravy Zbyněk Stanjura.

Politici si mezi sebou odpovědnost za tuto kauzu přehazují jako horký brambor. Své možné selhání rezolutně popřel také ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), jenž podle vlastních slov postupoval pouze podle zákona a větší aktivitu měl vyvinout Torubarův obhájce Milan Hulík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …