Je rozhodnuto! Komunisté budou tolerovat Babišovu vládu. Takto hlasovali

30.06.2018 12:44

Z jednání komunistů o tom, zda tolerovat, či netolerovat Babišovu vládu: Nakonec si může předseda vlády Andrej Babiš (ANO) oddechnout.

Je rozhodnuto! Komunisté budou tolerovat Babišovu vládu. Takto hlasovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip hlasuje

Podle informací serveru ParlamentníListy.cz si v sobotu okolo poledne komunisté odhlasovali, že budou tolerovat menšinovou vládu ANO a ČSSD. Premiér Andrej Babiš si tak může oddechnout. Jeho menšinovou vládu by mělo podpořit 108 poslanců, tedy většina. Byť třeba jen tím, že někteří zákonodárci odejdou ze sálu a tím vznik vlády fakticky umožní.

Pro toleranci vládě hlasovalo 54 představitelů širšího vedení strany a 23 proti. Europoslankyně Kateřina Konečná se podle všeho zdržela.

Na jednání však zaznělo také varování Jaromíra Petelíka, že Andrej Babiš si nakonec udělá to, co se mu nejvíc hodí do krámu, na což mohou komunisté jednou hodně doplatit.

Na následné tiskové konferenci předseda strany Vojtěch Filip oznámil veřejnosti, že Babišova vláda po takřka tři čtvrtě roce od voleb má poprvé reálnou šanci získat důvěru. Jeho slova zaznamenaly kamery České televize. „Poslanecký klub KSČM  při projednání návrhu vyjádření důvěry vládě bude postupovat aktivně,“ oznámil Filip. „Víte, že pokud komunisté na něco dají slovo, tak platí,“ doplnil šéf strany.

Zásadní podmínkou komunistů je, aby bylo schváleno jejich sedm vládních požadavků a aby žádný z nich neskončil pod stolem. Dál už se musí doladit jen pár drobností, aby se zajistilo, že návrhy komunistů opravdu budou projednány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…