Ještě jednoho politika potřebuje Zeman vyřadit, odhaluje Erik Best

05.01.2018 19:42

Americký novinář Erik Best na svém webu uvedl, že Miloš Zeman ještě nemůže opustit svou funkci hlavy státu, jelikož ho zde čekají povinnosti, které je potřeba dotáhnout do konce. „Hlavně ale musí být, samozřejmě, znovu zvolen. A musí zařídit, aby předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD znovu zvolen nebyl,“ uvedl.

Ještě jednoho politika potřebuje Zeman vyřadit, odhaluje Erik Best
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Zeman podle Besta ve své funkci dokázal mnohé a byla by škoda, aby v tichosti nyní odešel. Pomohl například Petru Kellnerovi zbohatnout v Rusku a v Číně a zbavil se Bohuslava Sobotky. „Nutno řící, že dostal rebelující ČSSD na kolena, jmenoval svého vyvoleného ministra financí (bývalého) a předsedu vlády bez důvěry do čela ČNB a ušlapal cestičku pro Andreje Babiše k převzetí vlády,“ uvedl novinář Best v komentáři na svém webu FSfinalword.cz.

Stále mu ale zbývají dokončit dvě z nejdůležitějších věcí. „Za prvé, musí být, samozřejmě, znovu zvolen. A za druhé, musí zařídit, aby předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD znovu zvolen nebyl,“ řekl Best a dodal, že Štěch možná není na Zemanově černé listině tak vysoko jako Sobotka, ale Zeman je ochoten porušit tradici novoročního slavnostního oběda s hlavami obou parlamentních komor, jen aby ukázal svoji nelibost za označení „senilní stařec“.

  • Původní zdroj ZDE

„Byla by to vrcholná potupa, kdyby byl nucen podat předčasnou rezignaci do Štěchových rukou,“ dodal. Z toho důvodu je Best přesvědčen, že pakt Zeman–Babiš musí vydržet nejméně do doby po letošních senátních volbách. „Zeman potřebuje, aby Babiš Štěcha vystrnadil z funkce předsedy Senátu. Teprve pak může odejít do důchodu jako vítěz.“ uzavřel Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …