Kalouskovi lidé spolupracují s hazardními firmami, tvrdí šéf sdružení

17.07.2012 17:28

Podle šéfa občanského sdružení Brnění musí Miroslav Kalousek a jeho lidé na ministerstvu buď „něco“ mít za to, že podporují hazard, a nebo jsou tak nekompetentní. Žádné důkazy pro to ale Matěj Hollan nemá.

Kalouskovi lidé spolupracují s hazardními firmami, tvrdí šéf sdružení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Podle Matěje Hollana ministerstvo financí spolupracuje s loterijními firmami a panuje mezi nimi dohoda. „Je společný zájem úředníků ministerstva financí a ministra Miroslava Kalouska, aby ten hazard byl,“ tvrdil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu předseda občanského sdružení Brnění.

„Porušení zákona jsou tak zásadní, že buď jsou ti lidé natolik nekompetentní, nebo to ti lidé nedělají zadarmo,“ prohlásil. K tomuto tvrzení však nemá žádné důkazy, a tak ani nepodá trestní oznámení.

Tuto svoji teorii Hollan opírá o několik faktů. Například o tom, že ministerstvo financí postupuje v rozporu se zákonem. „Do minulého roku mohly obce regulovat všechny formy hazardu,“ uvedl Hollan. U videoherách terminálů ale prý vymyslelo kličku, aby se na ně omezení nevztahovala.

„Dodnes máme v Brně několik přístrojů do roku 2500,“ dodal ještě k době, dokdy mohou terminály fungovat – tyto například „donekonečna“. „Některá města se k tomu staví zodpovědně, protože si uvědomují dopady, které má hazard na celá města a obce,“ uklidňoval ale Hollan.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…