Kauza útoku na dům ministra Stropnického se dnes bude opět řešit před soudem

27.04.2016 6:57

Pražský městský soud dnes bude pokračovat v projednávání kauzy studenta Igora Ševcova, který podle obžaloby házel zápalné lahve na dům ministra obrany Martina Stropnického (ANO). Není vyloučeno, že soud vynese rozsudek. Žalobce mladíka viní z obecného ohrožení a v dalším případě také z poškození cizí věci sprejerstvím. Hrozí mu tři až osm let vězení.

Kauza útoku na dům ministra Stropnického se dnes bude opět řešit před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Podle obžaloby vhodil Ševcov v noci ze 6. na 7. června do zahrady rodinného domu, který patří Stropnického manželce Veronice, pivní lahve naplněné hořlavou směsí. V domě bydlí šest lidí, v době útoku byli na místě tři - dvaadevadesátiletá babička, syn a také synovec Stropnické. Ruský student filozofické fakulty Ševcov v úterý u soudu házení zápalných lahví popřel.

Dvacetiletého Ševcova zadržela policie na základě pachové stopy, kterou policie našla na lahvi. Mladík její existenci vysvětlil tak, že často vybírá jídlo z popelnic, a rukama mu tak prý projde mnoho lahví. Stropnický u soudu řekl, že předpokládá, že útok byl motivován jeho proaliančními názory.

Obžaloba viní studenta ještě z dalšího činu, údajně hlídal u ruzyňské věznice, když tam jiný muž sprejoval po zdi anarchistické nápisy.

Ševcov je v Česku od roku 2014. Řekl, že přijel kvůli bezplatnému studiu na vysokých školách. Nyní studuje v prvním ročníku etnologii na Univerzitě Karlově.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…