Klaus kritizoval ekonomky. Nechápe, jak mohou studenti chodit i do práce

18.05.2013 21:00

Exprezident Václav Klaus není spokojen s činností Vysoké školy ekonomické (VŠE), podle jeho názoru například vyučuje okrajové předměty, které patří jinam. "Nechybí výuka teorie, nestala se nějaká chyba?" tázal se Klaus přímo na půdě VŠE v přednášce o stavu českého ekonomického školství.

Klaus kritizoval ekonomky. Nechápe, jak mohou studenti chodit i do práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: V rámci Dne s Vysokou školou ekonomickou vystoupil bývalý prezident Václav Klaus s přednáškou s názvem Úvaha o stavu českého ekonomického školství a české ekonomiky

 

Zmínil, že ho občas zneklidňuje to, že někteří absolventi se mu zdají být ekonomickým způsobem myšlení téměř nedotčení a že se do studia dostatečně nevnořují.

Škola má naučit kriticky myslet

„Deprimuje mě, že současní studenti nemají na studium stejnou koncentraci, jakou jsme museli mít my. Dnes má skoro každý student vedle studia nějaké zaměstnání. Nedovedu si to představit," uvedl Klaus s odkazem na svá studia na VŠE.

Škola by podle něj měla naučit také kriticky myslet a nepřijímat vynucované pravdy. Míní též, že bez osobního a lidského vedení nemůže být výuka kvalitní. Ekonomická škola by podle něj měla učit to, jak ekonomicky myslet, a ne dávat nespojitý "chaos poznatků". Klaus je přesvědčen, že vysoké školství obecně v Česku i v zahraničí je v krizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…