Kolem Kyjeva přituhuje. Lidé se ukrývají v metru. Letadlo sestřeleno nad městem

25.02.2022 6:52 | Ze sítí

Bezpečnostní analytik Michael Horowitz informuje o zhoršující se situaci okolo Kyjeva. Obyvatelé města se opět ukrývají ve stanicích metra, boje probíhají na místech, která jsou od města vzdálena jen nízké desítky kilometrů. Bojuje se i o vzdušný prostor nad Kyjevem, agentura NEXTA zveřejnila záběry, údajně zachycující sestřelené ruské letadlo.

Kolem Kyjeva přituhuje. Lidé se ukrývají v metru. Letadlo sestřeleno nad městem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Socha Matka Vlast v Kyjevě

„Město Kyjev varuje občany, že by měli urychleně vyhledat úkryt kvůli vzdušné hrozbě,“ napsal Horowitz zhruba před půl hodinou.

Zhruba ve stejný okamžik informoval také o vývoji pozemních bojů okolo Kyjeva. Boje prý probíhají v Dymeru, který je zhruba 20 km od Kyjeva a také v Ivankivu o zhruba 15 km dále.

 

O situaci kolem Dymeru informuje i běloruská NEXTA. Můžete vidět video s přesunem ruské vojenské techniky.

 

 

A jak vidno, lidé v Kyjevě berou varování skutečně vážně. Horowitz sdílí také videozáběry, které ukazují, jak se obyvatelé ukrajinské metropole ukrývají ve stanici metra.

 

Na povrchu zatím Ukrajinci bojují o čas. „Most na dálnici poblíž Kyjeva byl vyhozen do vzduchu ukrajinskými silami, když ruské síly zahájily ofenzivu směrem k hlavnímu městu,“ popisuje Horowitz.

 

Portálem NEXTA bylo zveřejněno i video, na kterém je údajně sestřeleno ruské letadlo, a to přímo nad obytnými budovami v Kyjevě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…