Konec party Bradáčová Ištvan Šlachta, vyškolené na americké ambasádě. Komentátor doufá v návrat do demokratických kolejí

22.12.2016 20:49

O dýmu z pistole a konci BIŠ se rozepsal na serveru NeviditelnýPes.cz Václav Vlk st. Zkratka BIŠ je podle něj vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, olomoucký státní zástupce Ivo Ištvan a bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta.

Konec party Bradáčová Ištvan Šlachta, vyškolené na americké ambasádě. Komentátor doufá v návrat do demokratických kolejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

„Konec BIŠ není koncem BIS, tedy Bezpečnostní informační služby, ale spolku orgánů činných v trestním řízení ‚Bradáčová, Ištvan a Šlachta‘,“ vysvětlil Vlk st. Dým z pistole je pak, jak říká, onen dým, který stoupá z vražedné zbraně nad mrtvolou. Svým komentářem se vyjadřuje k rozsudku kolem exhejtmana Středočeského kraje Davida Ratha. 

„Jak správně řekl ministr Pelikán, tento rozsudek ohrožuje i pohled na zákonnost mnoha procesů již uzavřených, a já bych dodal, že ještě víc těch otevřených,“ zmínil Vlk.

V případě Rath máme podle něj od počátku jen spektakulárně natočenou scénu Ratha „s kouřící pistolí v ruce“, tedy s miliony v krabici. „Ovšem kde se ty miliony vzaly, komu chybějí, kdo je kam nesl či přinesl, jak to, že nechybějí v žádném účetnictví atd., na to nám slavná trojice BIŠ ani soudce Robert Pacovský jaksi neráčili dát odpověď,“ doplnil s tím, že fakta nahradily odposlechy, tedy kdo co komu říkal, což bylo vydáváno za důkaz.

„Ovšem to lze jen těžko přijmout, protože policie a státní zástupci nechali odposlouchávat celé skupiny osob, a to po dlouhé měsíce. Aby bylo skutečně jasné, co vše slyšeli, tak by to museli přehrávat soudu celé měsíce. Jinak má policií a státními zástupci vytvořený sestřih s téměř nulovou vypovídací hodnotou. Zvukově namíchat, pak nastříhat, sestavit a zpřeházet poslechy, tak aby to někomu vyhovovalo, dnes umí každý teenager,“ zmínil. Bezcenné jsou prý i výpovědi spolupracujících svědků. 

„To, že jsme je převzali, tedy převzala je BIŠ, vyškolená dvěma posledními ambasadory USA z amerického systému, neznamená, že je to dobře. Máme v Evropě zásadně jiný právní systém, například nepopravujeme, a to z dobrých důvodů. S ohledem na naše dějiny,“ sdělil. A dodal, že policie a státní zástupci však v posledních letech téměř rezignovali na skutečnou policejní práci a místo vyšetřování skutečných zločinů si hrají na Američany z Vysočan.

Původní text ZDE.

„Podezřelé přepadávají za dohledu televizních kamer, srážejí je bezdůvodně na zem, ‚zaklekávají‘ jim koleny zezadu krční páteř, vodí i pachatele úřednických trestných činů jako nejtěžší zločince v ‚medvědech‘ a poutech, neznají vůbec míru svých zásahů a jedou na vlně ‚velké protikorupční revoluce‘. Ta vlna policejních akcí, vedená ideologicky ‚obamisty‘, stála pravděpodobně za policejně prokurátorským převratem u nás, ale také ve Slovinsku,“ řekl.

Závěrem pak podotkl, že ač byl Rath v politice evidentně arogantní a nafoukaný fracek, nic to nemění na tom, že je obětí machinací, mediálních štvanic a nezákonných činů. „Kdo si pamatuje film Miloše Formana ‚Lid versus Larry Flynt‘, je to velice podobný problém. Demokracie funguje jen tehdy, když jsou všichni váženi stejnými vahami, jedno, zda pán anebo kmán, zda elegantní krasavec či od pohledu zločinec. V případě Ratha, a jak se ukazuje na stále více a více soudy osvobozovaných ‚sprostých podezřelých‘. Na něž zvláště pánové Ištvan a Šlachta házeli špínu a za pomoci ‚zainteresovaných‘ novinářů vláčeli tyto lidi, jejich rodiče, děti i známé hromadou pomluv médii a veřejným míněním. Zničili tak beztrestně stovky lidí a jejich rodin. A přiznejme si, že nebýt toho, že jsme členy Evropské unie, dopadlo by to s nimi ještě hůře. Popravovat a odsuzovat na doživotí už tak lehce nejde,“ uzavřel se slovy, že rozsudek nejvyššího soudu, jenž označil správně odposlechy v kauze za nezákonné, má šanci vrátit naše orgány v trestním řízení do demokratických kolejí. A je prý i pravděpodobné, že to bude znamenat konec triumvirátu Bradáčová, Ištvan a Šlachta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…