Lessy ke Kalouskovi: Tvé dokumenty jsou bezcenné a pasé

18.07.2012 16:52

VÍME PRVNÍ Ministr financí Miroslav Kalousek na jednání v Poslanecké sněmovně před hlasováním o vyslovení důvěry vládě předložil dokumenty, které podle něj dokazují, že policejní prezident Petr Lessy lhal, když tvrdil, že nežádal o peníze na vozy Volkwagen Passat. Lessy nicméně tvrdí, že tyto dokumenty nic nedokazují.

Lessy ke Kalouskovi: Tvé dokumenty jsou bezcenné a pasé
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Policejní prezident Petr Lessy lhal, když tvrdil, že o peníze na policejní vozy Volkswagen Passat nežádal, řekl ve středu sněmovně ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Vlastní prý čtyři dokumenty, které tvrdí opak, a poslance s nimi seznámil.

"Pan policejní prezident tvrdil, že neexistuje dokument, že by snad na vozidla passat požadoval prostředky. Opakuji, že tyto dokumenty existují čtyři. Těžko bychom tedy hledali pádnější argument, že policejní prezident zcela objektivně klame a nemluví pravdu," prohlásil Kalousek.



Lessy: Žádná výpovědní hodnota

Tyto dokumenty nemají podle Lessyho žádnou výpovědní hodnotu. „Dokumenty jsem neviděl, ale celou záležitost nákupu passatů měl na starosti ředitel dopravní policie Leoš Tržil. Ministerstvo dotaci na passaty zamítlo už někdy v květnu a už tehdy jsme celou věc uzavřeli," vysvětluje Lessy.

Podle něj nedává smysl, aby se pak ještě někdo pokoušel celou věc znovu otevírat. " To, co Kalousek uvedl, nemá absolutně žádnou výpovědní hodnotu. Ředitel Tržil je připraven vše objasnit. Už nebudu přilévat olej do ohně,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Lessy. Policejní prezident dále uvedl, že cítí nesmírnou podporu prezidenta republiky.

Lessyho se zastal také místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek. Podle něj rovněž nejsou doklady od Kalouska důkazem. Kalousek je podle něj jen mistr v technice odkloňování. "Celé dny, hodiny opakuje, že nám něco zásadního sdělí, co si budeme muset zapamatovat, což se také stalo," uvedl za sněmovním pultíkem ironicky Zaorálek.

Já nemám co skrývat

Petr Lessy v pátek uvedl, že je ochoten podstoupit vyšetření na detektoru lži ve věci tvrzení proti tvrzení ve vyšetřování případu CASA. Kalousek naopak výslech na polygrafu odmítl. Podle premiéra Petra Nečase je spor mezi Kalouskem  a Lessym sporem o důvěryhodnost.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …