Letos jsem v nemocnici nebyl, vyvracel prezident spekulace o svém zdraví

27.03.2018 22:35

Prezident Miloš Zeman odmítl, že by letos byl kvůli zdraví v nemocnici. Lékaři za ním podle něj nebyli ani na zámku v Lánech po volbách, když čerpal dovolenou. Řekl to dnes serveru Blesk.cz. Naznačil, že při vyzvednutí korunovačních klenotů nevyšel do Korunní komory ve svatovítské katedrále, kam je nutné vyjít po úzkém kamenném vřetenovém schodišti a v níž se sedmi klíči otevírá trezorová schránka s klenoty.

Letos jsem v nemocnici nebyl, vyvracel prezident spekulace o svém zdraví
Foto: Repro ČT
Popisek: Miloš Zeman při inauguraci

Zeman v posledních měsících vypadá v některé dny velmi unaveně, v další působí svěžeji. Hrad odmítá, že by byl nemocen. Přiznává jen, že trpí cukrovkou a polyfunkční neuropatií, kvůli které špatně chodí. Zeman dnes řekl, že se každý „duševně normální člověk“ někdy cítí lépe a jindy hůře. Řekl, že v poslední době „nikdy nebyl na infuzi“. Jak politik vypadá, podle něj z 90 procent záleží na fotografovi.

Odmítl, že by byl letos hospitalizován nebo na ošetření v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Po chvíli přemýšlení dodal, že myslí, že za letošní první tři měsíce nebyl v žádné nemocnici. Lékaři podle něj za ním nemuseli přijet ani po volbách, kdy v Lánech čerpal dovolenou.

Zeman nechtěl komentovat otázku moderátora, zda letos při vyzvedávání korunovačních klenotů ve svatovítské katedrále vyšel schody do Korunní komory, nebo zůstal sedět za dveřmi. „Bez komentáře, ale upřímně řečeno, já nerad chodím po schodech a to, o čem mluvíte, není první rok. To je i v předchozích letech. Ale nic jsem vám neřekl,“ poznamenal Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…