Londýn: Jeden pobodaný, pět zraněných. Prý blázen, možná terorista

04.08.2016 6:37

Jednu oběť a pět zraněných má na svědomí devatenáctiletý muž, který se oháněl nožem v centru Londýna. Podle stanice BBC byl mladík na místě zadržen. Vyšetřovatelé hovoří o jeho špatném duševním zdraví, nevyloučili však ani možný teroristický útok.

Londýn: Jeden pobodaný, pět zraněných. Prý blázen, možná terorista
Foto: pixabay.com
Popisek: Násilí - ilustrační foto

Mladík zaútočil nožem na Russelově náměstí v centru města. Policisté a záchranáři po příjezdu na místo objevili šest zraněných. Žena později zemřela. Muže policisté zneškodnili paralyzérem a zadrželi. Celá událost se stala ve 22:33 hodin místního času. 

Oběti útoku bylo kolem 60 let, podrobnosti o zraněných policie nezveřejnila. Podle Marka Rowleyho z londýnské metropolitní policie je hlavní linií vyšetřování duševní stav útočníka. S vyšetřováním však pomáhá také protiteroristické oddělení.

V ulicích Londýna se po útoku hojně vyskytovali policisté, snažili se předejít případnému dalšímu krveprolití a hledali také možného komplice mladíka. 

Londýnská police přitom ve středu oznámila, že nově povolává do služby 600 ozbrojených příslušníků, aby chránila obyvatelstvo před teroristickými útoky. Opatření podle britských úřadů není spojeno s žádnou konkrétní hrozbou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…