Merkelová otočila: Žádnou dohodu s Babišem prý neuzavřela. Ale...

01.07.2018 16:38

Krátce po summitu EU k migraci oznámila německá kancléřka Angela Merkelová, že se dohodla se 14 zeměmi na vracení migrantů. Předseda české vlády Andrej Babiš (ANO) a představitelé vlád Polska a Maďarska však odmítli, že by k nějaké takové dohodě došlo. Merkelová teď otočila.

Merkelová otočila: Žádnou dohodu s Babišem prý neuzavřela. Ale...
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) po evropském summitu o migraci oznámila, že se 14 zeměmi uzavřela dohodu o vrácení migrantů. Česká, polská a maďarská vláda to obratem odmítly. V rozhovoru s německou televizi ZDF Merkelová přiznala, že s Českem žádnou dohodu neuzavřela. České čtenáře o tom informovala ČTK.

„Vůbec nic jsme nedojednali, jde o rozhovory, které by se mohly konat,“ řekla Merkelová.

Merkelová o dohodě se 14 zeměmi informovala své politické partnery z bavorské CSU. Ministr vnitra za tuto stranu Horst Seehofer totiž hrozí, že notně přitvrdí a migranty, kteří nemají v Německu co dělat, bude bleskově posílat do jiných zemí. Do těch, přes které přišli do Německa. Merkelovou vyzval, aby po třech letech migrační krizi rázně řešila.

„Sdílím názor CSU, že je třeba omezit počet imigrantů, které do Evropy přivádějí pašeráci, a také sdílím názor, že žadatelé o azyl si jednoduše nemohou vybírat, do jaké země chtějí jít,“ uvedla kancléřka.

Pokud německé CDU a CSU nedokážou dospět k dohodě, německá kancléřka může ztratit většinu v parlamentu, čímž by politicky oslabila natolik, jako ještě nikdy od roku 2005, odkdy je kancléřkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…