Migrant se hájil před soudem kvůli znásilnění. Dost neuvěřitelně

24.12.2016 18:57

Před soudem v Berlíně včera stanul pákistánský migrant, který je obviněn ze znásilnění a z dalších pěti případů sexuálního napadení. Na svoji obranu uváděl, že pro uprchlíka je velmi těžké si najít partnerku.

Migrant se hájil před soudem kvůli znásilnění. Dost neuvěřitelně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Šestadvacetiletý pákistánský migrant Asif M. cestoval přes celou Evropu, aby se dostal do Německa. Své vysněné zemi se však za její otevřenou náruč odvděčil vskutku macešsky. Obžaloba jej viní z celkem šesti spáchaných sexuálních útoků, z nichž většina se měla uskutečnit v období mezi 29. dubnem a 25. červencem letošního roku. Pákistánec se ke všem z nich doznal. „Je těžké najít si přítelkyni, když jste uprchlík,“ uvedl před soudem.

Nejhůře ze všech obětí dopadla žena, kterou sexuchitvý Pákistánec zaskočil přímo na ulici. Sdělil ji, že má v ten den narozeniny a jal se jí dávat nemravné návrhy. Když jej odmítla, tak se na ni vrhl a strhl ji k zemi. Tam ji začal líbat a osahávat. „Následně obžalovaný provedl nechráněný vaginální pohlavní styk proti vůli napadané ženy,“ konstatovala obžaloba u berlínského krajského soudu. V dalších dnech potom Asif M. napadl i další ženy.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Ve svém prohlášení se pákistánský násilník svým obětem omluvil a konstatoval, že cestou do Německa se ničeho podobného nedopustil. „Ale v Německu mě to nějak přemohlo. Chtěl jsem prostě mít sex za každou cenu. Před útoky jsem vždy navštívil bar nebo restauraci a notně se posilnil alkoholem. Do toho jsem navíc kouřil marihuanu. Nicméně když jsem měl s tou ženou sex, tak ona se přitom nebránila,“ tvrdil migrant.

Jeho oběť však před soudem uvedla, že si byl vědom svého nepřístojného chování. „Když to skončilo, tak se mě zeptal, jestli se na něj zlobím,“ řekla nejmenovaná žena. Obhájce obžalovaného má však na celou záležitost jiný pohled. „Ptal jsem se Amira, jestli se žena nějak bránila a on mi řekl, že nikoli. Neuvědomil si, že udělal chybu, až do té chvíle, kdy mu sdělila, že se jí to celé vůbec nelíbilo.“

Celý případ znásilnění se jeví na první pohled jako jasná záležitost. Aspoň z pohledu oběti a jejích advokátů. Pachatel by mohl strávit ve vězení něco mezi třemi lety a třemi měsíci až třemi lety a devíti měsící. Nad výší tohoto rozsudku se soud původně shodl i s obhajobou. Ovšem vzhledem k protichůdným tvrzením žalované strany chce nyní předseda soudu vyslechnout i některé z dalších obětí. První výslech je naplánován na 2. ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…