Miloš Zeman k amnestii: Tuneláři si zaslouží trest

03.01.2013 11:17

Prezidentský kandidát a expremiér Miloš Zeman se obává, že kvůli amnestii mohou uniknout trestu i tuneláři. Pokud by se stal prezidentem, neudělil by prý amnestii na začátku ani na konci svého mandátu.

Miloš Zeman k amnestii: Tuneláři si zaslouží trest
Foto: Hans Štembera
Popisek: První dáma Livia Klausová navštívila kandidáta na prezidenta Miloše Zemana

„Já jsem měl k projevu prezidenta Václava Klause jednu výtku a to právě pochybnosti o vyhlášené amnestii. Mám totiž obavy, že tato amnestie se může týkat i lidí, kteří jsou dlouhodobě vyšetřováni pro závažnou ekonomickou kriminalitu, a já nesouhlasím s tím, že by tuneláři měli uniknout zaslouženému trestu. Jak jsem již několikrát řekl, v případě mého zvolení žádná amnestie nepřichází v úvahu. Ani na začátku, ani na konci mého funkčního období," sdělil Zeman.

Ke Klausově milosti mají výhrady i ostatní prezidentští kandidáti. Také další z favoritů volby Jan Fischer tvrdí, že by v prezidentském úřadu amnestie nevyhlašoval. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, prezidentský kandidát ČSSD Jiří Dienstbier a europoslankyně Zuzana Roithová ostře kritizovali to, že amnestie zřejmě osvobodí od trestu i lidi, kteří figurovali ve velkých skandálech spojených s tunelováním či korupcí. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…