Místopředseda TOP 09: Dávky se zdrží o pár dnů, a lidi hned křičí. Přitom nemají důvod

27.02.2013 19:28

Poslanec a místopředseda TOP 09 Pavol Lukša se vyjádřil k tvrzením, že lidé dostávají své sociální dávky se zpožděním. Je to podle něj lež a média informují o věcech, jejichž souvislosti neznají.

Místopředseda TOP 09: Dávky se zdrží o pár dnů, a lidi hned křičí. Přitom nemají důvod
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Hlavním problémem u dávek podle poslance je, že lidé jsou zvyklí dostávat peníze v určitý den, jenže to není povinností státu. „Stát má totiž na vyplacení všech typů dávek vždy celý měsíc. Údajné zdržení, o kterém se mluví, tedy znamenalo jen fakt, že dávky přišly konkrétním lidem o několik dní později, než jsou zvyklí. Ovšem stále v tom termínu, ve kterém přijít mají,“ vysvětlil Lukša.

Stejně tak média prý lžou ohledně vyplácení nemocenské. Tu totiž stát lidem vyplácí až od 22. dne nemoci, do té doby to musí dělat jejich zaměstnavatel. „Pokud tedy peníze lidé nedostali, pak je problém u jejich zaměstnavatele. Redaktorky TV Nova věděly od MPSV už před odvysíláním svých reportáží, že jejich příběhy nejsou pravdivé, přesto je odvysílaly a vinu připsaly jednoznačně MPSV,“ napsal Lukša.

Poslanci velmi vadí, že takováto tvrzení mohou ovlivnit mínění i statisíců občanů. „Proto se, prosím, seznamme s pravdivými informacemi a nedělejme si obrázek na základě mediální reality,“ dodal Lukša.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…