Mizérie a bezradnost. Odborový předák zoufá nad výsledky hospodářství

04.06.2013 16:39

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil udeřil na vládu – upřesněné údaje o vývoji HDP prý ukazují mizernou hospodářskou politiku. Škrty se podle něj akorát odrazily na krizi ekonomiky.

Mizérie a bezradnost. Odborový předák zoufá nad výsledky hospodářství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Zavadil

„Dnes zveřejněné, upřesněné údaje o vývoji HDP v prvním čtvrtletí letošního roku – pokles HDP o 2,2 % - jsou jen dalším dokladem mizérie a naprosté bezradnosti hospodářské politiky současné vlády, i když nás její představitelé denně ujišťují o její úspěšnosti. Politika tupých rozpočtových škrtů prosazená touto vládou se odrazila v hluboké krizi české ekonomiky. Nejhorší mezi našimi sousedy a jedna z nejhlubších v EU,“ píše Jaroslav Zavadil ve svém tiskovém prohlášení.

„Pokles české ekonomiky je skutečně mimořádný. Za zvláště závažný ČMKOS považuje především pokles investic, který nasvědčuje tomu, že investoři ztrácejí důvěru v další pozitivní vývoj ekonomiky. Varující je i pokles českého exportu nasvědčující ztrátě odbytu pro české exportéry. Je signálem toho, že napojení české ekonomiky na německou přestává fungovat a je nutno intenzivně hledat nové trhy,“ míní odborář.

Podle něj jsou přitom příčiny poklesu české ekonomiky známy už delší dobu. Mluví o nich jak odboráři, tak prý i představitelé podnikové sféry.

„Vláda až dosud takové názory ignorovala. Obáváme se proto, že pokles české ekonomiky bude i nadále pokračovat,“ uzavírá Zavadil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…