Naštvaný Okamura má vytopenou kancelář. A rozjel kanonádu na TOP 09

03.06.2013 14:56

Senátor Tomio Okamura je jedním z těch, které postihla povodeň. Na Praze 6 zatopila i sídlo jeho hnutí Úsvit přímé demokracie. Podle něj tím povodně odhalily neschopnost a ničím neomezenou hloupost.

Naštvaný Okamura má vytopenou kancelář. A rozjel kanonádu na TOP 09
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

„Před chvílí v televizi vystoupil starosta Zálezlic - obce, kterou voda v roce 2002 srovnala se zemí. Pevná hráz není - staví se, je v plánu, a měla být už na podzim hotová, ale do toho přišla znovu voda. Pane Bože!!! A co čekali? Kobylky?“ zlobí se Tomio Okamura ve svém tiskovém prohlášení.

„Povodně smetly obec roku 2002. A celých 11 let se čekalo na další vodu. Je úplně jedno, z jakých příčin hráz nestojí, kompetence si tu přehazovala vedení povodí a také investoři evidentně nebyli schopni vykoupit pozemky a samotná stavba se evidentně také nepřiměřeně vlekla. Ale co dělali zastupitelé obcí, které hráz měla chránit po celých 11 let? Co dělali odpovědní ministři?“ ptá se senátor.

Celý blog Tomia Okamury ZDE

K tomu zmiňuje i sídlo jeho hnutí Úsvit přímé demokracie. Kancelář totiž leží na Praze 6 a nyní je vytopená. "Dovolím si citovat ze zprávy od našeho 'kancléře' Georgiho: TOP 09 by se měla před celou Prahou osobně zodpovídat za zcela zbytečné a absurdní rozbití vedení města v době, kdy se díky dlouhodobému vývoji počasí už dlouho dopředu dala očekávat tato krizová situace. Pověřený primátor Hudeček jen dokázal naprostou impotenci situaci organizovaně zvládnout, kdy ještě v neděli v poledne hlásal, že situace není vážná," píše Okamura. Obrací se tak na pražský magistrát a srovnává situaci s Dunajem, který se znásobil, ale hráze oblast ochránily.

„Je zřejmé, že když někdo není líný a hlupák, pak spousta věcí jde. Peníze na protipovodňovou ochranu byly, utratily se stamiliony. Velké firmy si ukously řádný kus krajíce za práce, které pak za pár kaček za ně udělali subdodavatelé. Pár vyvolených si mimořádně na mimořádných událostech namastilo kapsu. Legendy o předražených opravách metra jsou až na zvracení,“ zlobí se senátor.

„Výsledek tu dnes známe - zase nejsme na povodně připravení. Zase jsou v ohrožení jak majetky, tak životy. Neplatí výmluva, že tenkrát to byla tisíciletá voda. Tisíciletá voda je idiotský termín. Gigantická záplava nezná kalendář a může se opakovat klidně každý měsíc. Takže počítat s ní musíme nonstop.
Je to jen otázka zdravého rozumu. Kam se poděl? Bere ho pokaždé taky voda?“ uzavírá své prohlášení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…