Nečasovi by neměla projít kritika Lessyho prohlášení, naznačil Klausův poradce

17.07.2012 18:04

Podle Jiřího Payna by žádnému politikovi neměla projít kritika prohlášení policejního prezidenta Petra Lessyho, kdy policisty vyzval, aby se nenechali u šetření korupčních kauz ovlivňovat. Právě to totiž udělal premiér Petr Nečas.

Nečasovi by neměla projít kritika Lessyho prohlášení, naznačil Klausův poradce
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

„Ta věta pana Lessyho, to je přece základní krédo každého policisty,“ tvrdil Jiří Payne v ČT. „Nedovedu si představit, že by mělo nějakému politikovi projít, že bude tuto větu kritizovat,“ dodal. „Tato věta není projevem žádného politického aktivismu, ale toho, jak má policista vidět svět.“

Kromě Lessyho ale externí poradce prezidenta Václava Klause podpořil i ministra vnitra Jana Kubiceho. „Velice přesně pan Kubice říká, že se musí probrat koncepce policie,“ uvedl. Na mysli měl hlavně to, zdali má typický policista spíše sedět za monitorem počítače, nebo jít do terénu pomáhat občanům. „Situace policie je opravdu vážná, je potřeba se tím zabývat,“ doplnil.

Ve středu se má Lessy sejít právě s prezidentem Klausem. „Nemůžu vám říct, o čem bude ten rozhovor, to těžko může někdo prognózovat,“ prohlásil tajemně.

Podle něj by se z této schůzky dalo vyvodit, že prezident zasahuje do politiky, neboť se podobně sešel už s Lessyho předchůdcem Oldřichem Martinů. Není to prý však pravda. „Že se zajímá o to, jak věci fungují …, to já si myslím, že je zcela legitimní. To patří k funkci prezidenta,“ uzavřel Payne.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…