Nechcete se mít líp, chcete nám zatnout tipec. Investor k „Česku B“

13.03.2024 20:40 | Monitoring

Český investor a bývalý bankéř rozdělil české voliče na dvě poloviny. Na ty spadající převážně do vyšší třídy a volící současnou vládu – a na ty, kteří volí „divné lidi“, jejichž cílem je voliče vládní pětikoalice šikanovat. Mnoho názorů s ním je ve velkém rozporu, vládu nešetřily kritikou. Padala slova jako arogantní, nedemokratická. Zaznělo také přesvědčení, že v příštích volbách na to vláda nemile doplatí

Nechcete se mít líp, chcete nám zatnout tipec. Investor k „Česku B“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Investor a bankéř Radovan Vávra

„Česko B volí divné lidi ne proto, že věří, že právě oni by zlepšili život Česka B, ale proto, že doufá, že budou šikanovat, kompromitovat a iritovat Česko A. Žádný společný zájem ta dvě Česka nemají,“ opřel se Radován Vávra do části českých voličů na sociální síti X.

Zažehl tím diskusi, v niž mnozí vyjádřili s jeho postoji nesouhlas. Někteří se voličům ze skupiny B nedivili, protože strany tvořící současnou vládu není příliš za co chválit, ba naopak.

Své o tom ví zklamaný volič vládní pětikoalice Marek Šnobr: „Volil jsem Česko A v naději změny. Zjistil jsem, že Česko A manipuluje, ojebává zodpovědné, arogantně mistruje jiné. Česko A často žije v představě vlastní neomylnosti. Česko A se považuje za demokraty.... do doby, než narazí na jiný názor,“ kontroval ve své reakci.

Ondřej Šmída namítl, že podobnými postoji se nahrává právě Andreji Babišovi, který se svým hnutím ANO získává v průzkumech nejvyšší preference. A doporučil mu, neposmívat se poraženým, tedy těm spadající většinou do střední třídy až nižší třídy ohrožené krizí. „Až budete zírat, že má Andrej Babiš 40 procent, tak toto je jeden z důvodů. My to ‚Česko B‘ potřebujeme, ti lidé dělají ne důležitou, ale naprosto nezbytnou práci. Jenže navzdory tomu mají čím dál větší problém vyžít. Koho asi tak budou volit?

„Ano, můžete se ukájet nad tím, že v globalizované ekonomice vyhráváte. Good for you. Ale pokud se posmíváte ‚poraženým‘, tak oni to zbytku spočítají. Mají totiž výhodu. Bez základních služeb bychom byli v pytli všichni. Takže máte hromadu lidí, kteří se cítí, jako že jim někdo lhal a měli se přece mít díky poctivé práci lépe. Ale nemají. Obzvlášť v posledních třech letech. Stačí vykouknout ze své bublin(k)y,“ dodal Šmída.

Komentátor Petr Honzejk v souvislosti s urážkou časti českých voličů Radovanem Vávrou zmínil slova o pomstě. „Pomsta je mocná čarodějka, to věděl již Miloš Zeman,“ poznamenal.

„Obyčejná lidská hloupost, naivita a zmanipulovanost,“ vyjádřil se k voličům současné opozice investor Libor Podhola. A doplnil: „Těch, kteří chtějí vyloženě škodit jiným, bude dle mého názoru pár procent. Ten zbytek z nich myslí hlavně na sebe, jak se mít lépe a nemuset pro to udělat víc, než to ve volbách hodit svému ‚spasiteli‘.“

Diskutující Jakub Sobotka naopak Vávrovi přitakal. „Ano, prostě ‚Mám se blbě, protože xy...‘ (doplňte cizího viníka dle aktuálních dezo trendů), tak ať se mají ostatní taky blbě, to jim to nandám...“ glosoval myšlení chudších lidí a odpůrců vlády.

„Jak říkávala jedna moje bývalá kolegyně z Benešovska: Mně jsou volby ukradené, mám se dobře, ale volit budu Babiše, abych nasrala vás Pražáky... Takže jo, máte pravdu,“ souhlasil s Vávrou také diskutér Martin Mrázek.

Podobný pohled na politickou situaci a nálady v české kotlině sdílel Jan Andrle. „Souhlasím, bohužel je to tak že poměr rozdělení země na A a B je přibližně 50:50, takže volební vítězství jsou těsná a znemožňují stanovit strategický plán rozvoje země, kterého by se A i B držely bez ohledu na to, kdo volby vyhraje – žádný společný zájem tam totiž není,“ přizvukoval Vávrovi.

Babišovo hnutí ANO v jednom z nejnovějších volebních průzkumů poskočilo nebývalé vysoko. O víkendu byl zveřejněn volební model společnosti Kantar pro Českou televizi, podle něhož by hnutí ANO zvítězilo se ziskem 39 %, pokud by se volby konaly v březnu.

Uskupení Spolu by získalo 20 %, Piráti 10 % a STAN 7,5 %. Opoziční SPD by získala 9 %. SOCDEM, KSČM, Zelení a Svobodní by se nedostali nad pětiprocentní hranici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je ten Vávra, co byl obviněn v kauze Union Bank, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePlankton , 14.03.2024 9:44:56
a jednu dobu byl přihlášen na magistrátu, protože převedl majetek aby o něj nepřišel? Tak toto je doopravdy občan A. Lump, co je díky kamarádům z politiky na svobodě. A kdože to vládl, když bylo jeho stíhání v roce 2010 zastaveno?

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…