Neodbytná Hillary se vrací? Clintonová prý do toho možná zase půjde

24.07.2018 21:38

Prezidentské volby se budou ve Spojených státech konat až v roce 2020, ale už nyní se spekuluje o republikánských a demokratických kandidátech. Mezi jinými se hovoří o dalším comebacku Hillary Clintonové.

Neodbytná Hillary se vrací? Clintonová prý do toho možná zase půjde
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Clintonová

Překvapivě se na seznamu možných kandidátů objevuje také Hillary Clintonová, která již dvakrát neuspěla v samotném „finále“. Jednou podlehla svému stranickému kandidátovi Baracku Obamovi a naposledy předloni republikánovi Donaldu Trumpovi. Vzhledem k jejímu pokročilejšímu věku se nepředpokládalo, že by mohla zkusit štěstí ještě do třetice všeho nejlepšího. Přes skutečnost, že v roce 2020 bude Clintonové již 73 let, se však její kandidatura nejeví nereálně.

Zejména v posledních dnech případnou další prezidentskou kandidaturu někdejší ministryně zahraničí rozebírají mnohá americká média. Komentátor Michael Goodwin na webu televize Fox News vyvozuje další politické kroky Clintonové z její stále větší kritiky Donalda Trumpa. „Její komentáře jsou velmi naléhavé a jejich frekvence se neustále zvyšuje. Jsou přitom velmi krátké a zaměřují se na aktuální kroky prezidenta,“ spekuluje Goodwin.

„Pro Clintonovou hovoří rok a půl před dalšími volbami skutečnost, že se zatím v demokratické straně neobjevil žádný jasný lídr. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se objevili nějací kandidáti, kteří by ji mohli ohrozit. Nezapomeňme, že Sandersovi a Bidenovi je 76 a 75 let. Tihle dva jsou tedy ze hry venku. Pro Clintonovou také hovoří dostatek financí. Já osobně jsem přesvědčen, že do toho nakonec půjde i potřetí,“ míní Goodwin.

Zatímco příznivci Clintonové by její třetí prezidentskou kandidaturu uvítali, veřejnost jí obecně až tolik nakloněna není. Podle jednoho z nedávných průzkumů by pozitivně hodnotilo snahu dostat se napotřetí do Bílého domu jen 35 % lidí, naopak zbylé dvě třetiny jsou proti. On-line průzkumu se zúčastnilo téměř 320 000 lidí a má tedy jistou vypovídající hodnotu. Samotná Clintonová loni na podzim své pokračování v politice odmítla.

Případnou třetí kandidaturu neradí Clintonové ani bývalý advokát jejího manžela Billa Clintona Lanny Davis. „Hillary může ještě ve veřejném životě přispět mnohým, ale doufám, že do prezidentské volby už nepůjde. Já osobně bych ji prostě radil, aby to už nezkoušela,“ uvedl v rámci svého televizní vystoupení. Konečné rozhodnutí však musí učinit Clintonová, která se pravděpodobně rozhodne na základě toho, komu by musela v rámci demokratické i republikánské strany čelit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …