Nerudová na Hrad? Už se to drolí, těžká váha je proti. Došlo na staré hříchy

19.12.2021 14:37

Režisérka a spisovatelka Monika Le Fay za na svém twitteru zostra opřela do Danuše Nerudové, ekonomky, profesorky a možné kandidátky na prezidentku v prezidentských volbách 2023. Taková osobnost je podle ní do čela státu „nevolitelná“. Poukázala na její vazby a negativní povahové rysy. Zapomenout jí nemůže ani hvězdné manýry, například když si ještě coby rektorka Mendelovy univerzity pořizovala do kanceláře drahý designerský kousek koně v životní velikosti s lampou na hlavě.

Nerudová na Hrad? Už se to drolí, těžká váha je proti. Došlo na staré hříchy
Foto: Repro DVTV
Popisek: Spisovatelka a režisérka Monika Le Fay

Nerudová pobouřila Moniku Le Fay tím, že se hlásí k odkazu Václava Havla. „S úžasem pozoruju Danuši Nerudovou, jak si hraje tu na novou Čaputovou, tady se zase pro změnu přihlásí k pokračování politiky Havla. Všechno zabalené do frází o ‚inspirativnosti‘ a ‚výzvách‘. Nic není tak vzdálené světu Václava Havla jako slovník z reklamní kampaně. Ve slovech je všechno,“ napsala ve svém tweetu.

Na její slova následně zaútočil Jan Čulík z Britských listů. „Vy jste Ruska? Proč používáte rusismy? ‚politika Havla‘?“ rýpl naopak do režisérky s tím, že pokud neumí česky, nemá se k tématu co vyjadřovat.

To Monice Le Fay zvýšilo tlak: „Čulík mi napsal, že jsem soudružka a k tomu Ruska a že mě blokuje,“ postěžovala si přátelům na sociální síti Le Fay, jež je příbuzná s Monikou MacDonagh Pajerovou, jednou z tváří sametové revoluce, jejíž dcerou je známá novinářka, zpěvačka a herečka Emma Smetana.

„Zajímavé. Kdysi jsme byli demonstrovat před kubánskou ambasádou za lidi, co dostali tresty 25 let a v BL pak vyšlo asi 200 fotografií – všech, co demonstrovali. Z těch, co lezli dovnitř, tam nebyl ani jeden,“ vrátila úder Čulíkovi.

Nezapomněla připomenout, jaké měla Nerudová výstřelky, když jako rektorka Mendelovy univerzity pořídila do své kanceláře obrovskou lampu v podobě černého koně, která pocházela z dílny nizozemského designerského studia. „Stál snad kolem sta tisíc, nebo tak nějak,“ upřesnila Le Fay, že peníze mohly putovat do daleko potřebnějších věcí.

Přesto se Nerudová těší velké fanouškovské základně, připomněla režisérce diskutérka Františka Sudíková. „Našli by se tací, co by ji volili. Koukala byste, kolik jejích příznivců mne tehdy v diskusi s ní velmi hrubě napadlo a uráželo. A ve chvíli, kdy paní Nerudová začala tyto opravdu dehonestující výpady lajkovat, měla jsem jasno,“ napsala z vlastní zkušenosti.

„Ano, to ona dělá. Hledá ty své pochlebovače a ty podporuje. Nebo na mě vystartoval její manžel. Také často na mě útočili lidé s 0 sledujícími, profily založené nedávno. Už jen proto, když už pro nic jiného, je nevolitelná,“ přizvukovala souhlasně Le Fay.

Na závěr jí na profil přistál dotaz, co by Nerudové tedy poradila zlepšit, aby se volitelnou stala. „Nic! Kromě toho všeho vyjmenovaného, kromě toho, že nemá charisma a je navíc neuvěřitelně sebestředná, má za zády manžela napojeného na PENTU a Martina Pecinu, s nímž společně fúzovali Agrofert s Agropolem. Btw, ji vytáhla nahoru Maláčová, tedy vláda Andreje Babiše. Co ještě?“ naznačila režisérka závěrem, že taková osoba je pro ní nenapravitelná.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…