Novotná z platformy Loterie bez hazardu: Babiši, takový dárek si nech

10.05.2016 13:02

Ministr financí Andrej Babiš na svém facebookovém profilu popřál o minulém víkendu všem ženám mnoho dobrého ke Dni matek. Tento fakt rozčílil Jarmilu Novotnou, zakladatelku iniciativy Loterie bez hazardu a předsedkyni spolku Svobodná volba.

Novotná z platformy Loterie bez hazardu: Babiši, takový dárek si nech
Foto: red
Popisek: Jarmila Novotná, zakladatelka iniciativy Loterie bez hazardu

Podle Novotné maminky a často samoživitelky, které jsou zaměstnané v hospodách, hernách, kasínech či u dalších živnostníků, už od Babiše dárek dostaly. Díky jeho zákonům ohledně hazardu jim reálně den ode dne hrozí ztráta zaměstnání. Novotnou popuzuje, že Babiše zajímá jen osud ostravských horníků. Na tomto problému může ANO získat politické body, proto tak vicepremiér činí.

„Sama jsem vdova po havíři z Ostravska. Nejmladší holčička měla dva roky, když manžel umřel. Starší dvě dcery se chystaly na vysokou a kluk na střední. Moc dobře vím, jak těžká práce je v dolech – manželovi vzala předčasně život. Jenže já potřebovala uživit své děti i po jeho smrti. A nechtěla jsem nic žebrat od státu. A za to dnes na mě Babiš dělá dlouhý nos? Že jsem nastoupila do herny? Ať se jde vycpat,“ řekla Novotná PL.

Podle Novotné by se stát – alespoň dočasně – měl postarat nejen o horníky, ale o všechny lidi, jimž hrozí ztráta práce. Za neuvěřitelný pokládá Novotná fakt, že se stát stará jen o jednu vybranou skupinu zaměstnanců.

„Stát by se měl postarat o všechny lidi, kteří ne vlastní vinou přijdou o práci. Ale není již úlohou státu, aby se na jedné straně nadstandardním způsobem zajímal o osud zaměstnanců soukromé firmy OKD, když sám na straně druhé cíleně likviduje jiné legální podniky a soukromníky a jejich zaměstnance posílá na pracák pouze s úšklebkem. Babišovo přání matkám samoživitelkám, považuji za pouhé předvolební PR a pokrytectví nejvyššího kalibru,“ doplnila pro PL Novotná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…