Odchází. A napíše knihu. Robert Šlachta promluvil, i o kauze Nagyová

19.11.2019 9:02

Bývalý šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta, jenž nyní působí na Generálním ředitelství cel, již za dva týdny odejde do civilu. Své důvody, proč končí, chce oznámit až po 1. prosinci. Rozhovor s ním, mimo jiné i o kauze Jany Nagyové, přinesla dnešní MF Dnes.

Odchází. A napíše knihu. Robert Šlachta promluvil, i o kauze Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

„Po určité události u mě došlo k definitivnímu rozhodnutí. Zjistil jsem, jak říkal Svěrák ve filmu Vratné lahve, že už tady nejsem rád,“ řekl ke svému konci jednoduše Šlachta. Podle jeho slov se mu však rozhodně jednoduše neodchází. „Nikdy jsem si nemyslel, že skončím. Nevím, co bude, až se 1. prosince probudím,“ sdělil Šlachta a jediné, co vyloučil, je vstup do politiky. „Mám v hlavě nějaký plán, ale spíše osobního charakteru. Začal jsem psát knížku s Josefem Klímou a pak uvidím, co dál,“ dodal. 

Své pak řekl i ke vztahu s ministryní financí Alenou Schillerovou (ANO), kdy se mluví o tom, že ona mu ráda naslouchá. „S paní Schillerovou jsem se neviděl hodně dlouho, naposledy před rokem nebo rokem a půl na nějaké poradě. Šlachtovi málokdo naslouchá, protože moje názory jsou tak extrémní, že si myslím, že nejsou do této společnosti,“ podotkl s tím, že rád říká věci na rovinu, což ne každý unese.

A jak Šlachta vnímá vývoj kriminality v Česku? „Nikdo pořádně neví, co se děje na internetu. Před čtrnácti dny jsme dělali drogovou kauzu. Šlo o pachatele ve věku kolem dvaceti let. Bylo tam zajištěno téměř dvacet kilo drog. Ty obchody probíhaly v objemech, které dříve dokázaly vyprodukovat jen balkánské mafie. Ti lidé se nepotkávají, vše se odehrává na internetu a je to velmi složité na odhalování. A nejde pochopitelně jen o drogy,“ uvedl. 

Závěrem se pak také vyjádřil ke kauze kolem Jany Nagyové a spol. Šel by do zásahu na Úřadu vlády znovu? „To přece nemůžu v roce 2013 vědět, jak to skončí u soudu. Věci děláte, když máte konkrétní podezření. Pokud máte informace, tak musíte konat,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…