Odměna za dopadení Ratha: 15 tisíc

30.05.2012 9:58

Čtyři detektivové Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK), kteří pracovali na případu poslance ČSSD Davida Ratha a údajné korupce ve středních Čechách, dostali každý od policejního prezidenta Petra Lessyho odměnu 15.000 Kč hrubého. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Odměna za dopadení Ratha: 15 tisíc
Foto: hns
Popisek: Rath za mřížemi, ilustrační koláž

"Udělil jsem odměnu ve výši 15.000 korun. S policisty jsem se rovněž osobně setkal, abych jim pogratuloval. Cenné pro mě bylo i to, že jsem si vyslechl jejich připomínky, co by se z naší strany dalo zlepšit," řekl MfD Lessy.

Podle Lessyho je to slušná odměna

Odměny působí velmi skromně v porovnání s výší odměn, které dostali policejní funkcionáři loni. Prémie přes 200.000 Kč dostalo 85 policistů, především ředitelů, náměstků nebo vedoucích, připomíná MfD.

Lessy odměnu 15.000 Kč za nízkou nepovažuje. Letos prý bude na odměnách rozdělena jen třetina peněz, která na ně šla vloni. Každý policista může dostat za rok maximálně dvojnásobek své měsíční hrubé mzdy. "V případě policistů z ÚOKFK jde tedy o velmi slušnou částku," dodal Lessy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…