Paní Nerudová není nějaká hej, počkej. Je to vzdělaná dáma, rektorka, poučila Kovářová

16.02.2024 6:41 | Monitoring

Kvůli výrokům lídryně kandidátky STAN do Evropského parlamentu Danuše Nerudové se v pořadu 360° na CNN Prima News střetly místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová a poslankyně Věra Kovářová (STAN). Schillerová slova Nerudové o tom, že budou vystupovat jako „ambasadoři EU“, označila za prázdné fráze. „Není nějaká hej, počkej,“ hájila kandidátku svého hnutí Kovářová.

Paní Nerudová není nějaká hej, počkej. Je to vzdělaná dáma, rektorka, poučila Kovářová
Foto: Hana Brožková
Popisek: Věra Kovářová

Exministryně financí Alena Schillerová se pozastavila nad přesným významem slov „ambasador Evropské unie“. „Skutečně nevím, co to je, být ‚ambasadorem Evropské unie‘. Ale paní Nerudová nám spoustu takových vzletných prázdných frází dávkuje už delší dobu a tohle je zase jedna z nich,“ nebrala si s Danuši Nerudovou servítky.

Kovářovou tím zvedla ze židle, do Schillerové se zostra opřela slovy: „Já si vyprošuji, abyste uráželi paní Nerudovou. U vás je dobrým zvykem, že dehonestujete určité zkušené osoby. Paní Nerudová není nějaká hej, počkej,“ řekla poslankyně hnutí STAN. Nerudovou vidí jako „vzdělanou dámu“, což „ukázala nejen při prezidentské kampani, ale také když byla rektorkou na vysoké škole“.

Nerudová svůj zámysl – stát se „ambasadorem Evropské unie“ – vyložila tak, že chce bez emocí vysvětlovat, co by pro Čechy znamenalo přijetí eura. „Chystáme se bořit stereotypy a mýty, které vznikly za dobu, kdy se tu žádná řádná diskuse o euru nevedla,“ pronesla Nerudová v rozhovoru pro CNN Prima News.

 

 

Alena Schillerová k přijetí eura zopakovala: „Nikdo nám nedrží nůž u krku, že musíme to euro přijmout do nějakého data. Skutečně to pro nás není ekonomicky výhodné, ani pro firmy,“ připomněla. Na slova Kovářové, že by k přijetí eura mohlo dojít za šest let, pak s úsměvem podotkla: „Že za šest let, to slyším poprvé. Já to trošku odlehčím a řeknu slovy klasika: Doufám, že to už vy tady, maminko, nebudete.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vzdělaná dáma, rektorka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarle , 16.02.2024 10:08:35
zkorumpovaná podvodnice...

|  13 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …