Paroubek napsal o Kalouskovi a jeho porouchané buzole

04.06.2013 18:01

Podle předsedy NS-LEV 21 Jiřího Paroubka se Nečasově vládě nedaří vymanit z hospodářské krize. Na vině je prý „porouchaná buzola“ ministra financí Miroslava Kalouska. K tomuto vývoji přitom nemuselo dojít.

Paroubek napsal o Kalouskovi a jeho porouchané buzole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

„Navzdory zveřejněným optimistickým pohledům různých analytiků je třeba upozornit, že k tomuto vývoji vůbec nemuselo dojít. To by ovšem ve vládě nesměla sedět skupina diletantů, kteří bohorovně přehlížejí doporučení opozice i zahraničních analýz,“ píše ve svém vyjádření Jiří Paroubek.

Podle něj není vláda Petra Nečase schopna pozitivní změny. „Opakovaně, více než rok, upozorňuji na nutnost podpory oživení české ekonomiky. Dosud se však i přes různé výroky ministra financí Kalouska i premiéra Nečase nestalo vůbec nic,“ stěžuje si Paroubek.

„Na víkendové programové konferenci LEV 21 jsme představili jak náš nový ekonomický program, tak i program pro podporu drobných živnostníků i středních firem. Ten může být aplikovatelný prakticky ihned, avšak pouze za předpokladu, že bude zájem vlády na tom, podpořit oživení ekonomiky. Tomu bohužel zatím nic nenasvědčuje,“ dodává.

Celé prohlášení Jiřího Paroubka čtěte ZDE

„Představitelé Nečasovy vlády nás místo původně deklarované cesty z Řecka táhnou stále více jižním směrem. Zřejmě se ministru Kalouskovi porouchala buzola,“ uzavírá Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…