Petr Tluchoř: Odcházím z ODS. Neumím se podepsat pod její politiku

11.05.2021 14:21

Někdejší občanskodemokratický poslanec Petr Tluchoř se rozhodl k dnešnímu dni ukončit po 25 letech své členství ve straně. Oznámil to mimo jiné na svém facebookovém profilu. „Včera jsem to osobně oznámil předsedovi a členům svého domovského místního sdružení,“ uvedl.

Petr Tluchoř: Odcházím z ODS. Neumím se podepsat pod její politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

„Děkuji ODS, že mi umožnila podílet se na mnoha skvělých pozitivních změnách v naší zemi. Bylo to v krásném čase, z dnešního pohledu v čase absolutní svobody. Svobody, za kterou jsme vždy v ODS bojovali. Bylo úžasné nemuset se nikoho ptát a přesně vědět, že můj názor bude v naprostém souladu s politikou ODS. Děkuji všem kolegyním a kolegům z místního, oblastního i regionálního sdružení, stejně jako všem parťákům v poslaneckém klubu za dlouholetou a neochvějnou podporu,“ poznamenal Tluchoř.

„Odcházím částečně z pracovních důvodů. Bylo by ale nefér, pokud bych nepřiznal, že se už delší čas neumím pod politiku ODS a jejího aktuálního vedení podepsat. Neochota bránit základní principy osobní svobody v době takzvaně covidové je tak jen tou poslední kapkou,“ dodal.

„Vím, že v ODS je ještě spousta lidí, kteří se nebojí říkat své autentické názory. Kéž se brzy prosadí. Věřím, že v Kramářově vile opět jednou usedne silný pravicový politik. Držím ODS, ale hlavně nám všem, palce ve volbách i po nich. Všem Vám mnohokrát děkuji za podporu a pochopení,“ zakončil.

Tluchořovo jméno se skloňovalo ponejvíce asi v roce 2008, kdy se o něm hovořilo v souvislosti s aférou Jana Moravy. Následně je Tluchoř znám jako kritik vlády Petra Nečase, kdy jej mimo jiné vyzval k odchodu z čela strany. Zároveň byl členem skupiny několika poslanců ODS, kteří odmítali podpořit daňové zákony připravené vládní koalicí s tím, že v nich obsažené zvyšování daní není v souladu s politikou ODS. 

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …