Poslanci budou schvalovat lékovou novelu, má se týkat i eReceptu

26.01.2018 6:05

Sněmovna bude dnes schvalovat vládní lékovou novelu o transfuzích. Do normy by se ale měl také dostat pozměňovací návrh, podle kterého by lékařům letos nehrozily pokuty za předepsání papírového receptu místo povinného elektronického.

Poslanci budou schvalovat lékovou novelu, má se týkat i eReceptu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Závěrečné čtení lékové novely je posledním bodem programu nynější schůze, s nímž se poslanci ještě vypořádali. Hlasováním o předloze schůze skončí.

Přechodné zrušení pokut za porušení nové povinnosti vydat recept v elektronické podobě doporučil schválit zdravotnický výbor. Naopak záporně se postavil k úpravě, podle níž by se lékaři mohli sami rozhodnout, v jaké formě recept vydají. Platila do konce loňského roku.

Vládní technická předloha by měla zvýšit jakost a bezpečnost transfuzních přípravků. Novela vychází z evropské směrnice, členské státy by ji měly začlenit do svého práva do poloviny února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…