Poslanec Nacher se chtěl šestileté dcery zeptat na chlapce. Pak ale dostal strach

04.07.2019 14:03

Poslanec Patrik Nacher se po nějakém čase vrátil k diskusi o tzv. Istanbulské úmluvě, která řeší ochranu práv žen. Tedy alespoň na první pohled. Zákonodárce za hnutí ANO má však spíše pocit, že vše pozitivní z této úmluvy už náš právní řád obsahuje. Nově prý přináší jen nové totalitní praktiky.

Poslanec Nacher se chtěl šestileté dcery zeptat na chlapce. Pak ale dostal strach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Istanbulská úmluva má hájit práva žen proti domácím násilníkům, proti lidem, kteří trvají na provádění ženské obřízky a tak podobně. Česká legislativa však již má nástroje, jak se vypořádat s jedinci, kteří se dopustí násilného činu na ženách. Z tohoto úhlu pohledu tedy podle poslance Nachera úmluvu nepotřebujeme.

„Jakkoliv nejsem příznivcem konspiračních teorií, z logiky věci se v tomto případě, a to na základě získaných informací, nemohu zbavit dojmu, že pod slupkou pozitivních motivů, ochrany slabších, boje proti násilí a nánosu obecných dobře znějících frází, se skrývá něco jiného, poněkud záludnějšího – indoktrinace nové politické ideologie relativizující nejen pohlaví,“ napsal v komentáři uveřejněném na serveru Novinky.cz.

„Ženy nebudou ženami, muži muži a já jsem se už přichytil při tom, že jsem spontánně znejistěl a zapochyboval, když jsem se své dcery, která je aktuálně v první třídě, zeptal, jestli se jí ve třídě líbí nějaký kluk. Přirozená otázka, řekli byste. No jo, ale v rámci politické hyperkorektnosti a nové genderové politiky jsem se jí měl zřejmě zeptat, jestli se jí ve třídě líbí kluk nebo holka, případně neutrálně, jestli se jí líbí někdo či nějaká osoba. Protože jinak se asi dopouštím nepřípustného ovlivňování vývoje svojí dcery, otázkou předjímající, že bude heterosexuálně orientována. Chápete to?“ zeptal se Nacher.

Poslanec uznává, že se sice někomu může zdát, že to přehání, ale Nacher to tak nevidí. Má za to, že kupříkladu ve Švédsku už se prosazuje genderově vyvážená výchova, kde se už o holčičkách nemluví jako o princeznách, protože by si mohly vybrat i jinou dráhu a v budoucnu by si vůbec nemusely chtít najít prince na bílém koni, s nímž by měly děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…