Premiér opět útočí na sockarty: Ať ministerstvo řekne, kolik to stojí

13.04.2013 21:58

Premiér Petr Nečas vyzval ministerstvo práce a sociálních věcí, aby zveřejnilo veškeré informace o nákladech na výrobu sKaret. Podle něho na nich vydělává už jen dodavatel platebního systému, píše iDNES.cz.

Premiér opět útočí na sockarty: Ať ministerstvo řekne, kolik to stojí
Foto: Petr Kupka
Popisek: Premiér Petr Nečas

Premiér Nečas sKarty dlouhodobě kritizuje a staví se za jejich zrušení. Vláda tento týden odmítla návrh ministryně práce a sociálních věcí Ludmily Müllerové, který by držitele karet vedl k povinnosti využívat je k platebním účelům. Posléze ji Nečas vyzval, aby předložila návrh nový.

Podle České spořitelny je vše v pořádku

Müllerová odmítá projekt zrušit. Z koalice ji však podporují pouze spolustraníci z TOP 09. Hospodářským novinám premiér řekl, že na sKartách už vydělává jen firma, která dodává platební systém pro Českou spořitelnu. „Když si budete chtít pořídit kartu, tak ji seženete standardně za 80 korun, firma ji dodává za 240 korun. Běžná cena v Evropě jsou tři eura.“

Firmu Monet+, která platební karty dodává, však Česká spořitelna, jež projekt spravuje, hájí. Spolupracuje s ní už od roku 2002, kdy vyhrála v řádném výběrovém řízení. „Jednotkové náklady na výrobu karty odpovídají standardní ceně na trhu pro tento typ produktu,“ řekla mluvčí spořitelny Helena Matuszná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…