Prezident Klaus v zásadě končí se stěhováním z Pražského hradu

05.03.2013 16:27

Prezident Václav Klaus už v zásadě dokončil stěhování z prostor Pražského hradu i Lumbeho vily na pražské Brusnici, kterou jako hlava státu obývá. Řekl to dnes novinářům při představování své nové knihy. Klaus po deseti letech končí jako prezident ve čtvrtek, v pátek skládá přísahu jeho nástupce Miloš Zeman.

Prezident Klaus v zásadě končí se stěhováním z Pražského hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

"Kdybyste byli tady v mé prezidentské místnosti, tak byste zjistili, že už tam ani jedna kniha není," poznamenal Klaus. Podotkl také, že není člověkem, který by si "pozval stěhováky" a během dvou hodin všechny své věci odvezl. "Já jsem spíš takový, který si vždycky sbalí dva kufry, dvě tašky, strčí to do auta a postupně to odváží," vysvětlil.

Někteří mu prý říkají, že podobný způsob není racionální, prezidentovi ale vyhovuje. "Umožňuje, aby to bylo plynulé, a nikoliv takový jednorázový úder," řekl Klaus. Drtivá většina věcí, které z Hradu plánoval odstěhovat, je už podle Klause v sídle jeho nového institutu v zámečku na pražské Hanspaulce. "Už mám stůl, židli, už si tam mohu sednout, mám tam knihovnu," vypočítal prezident.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …