Promopro se chce soudit. Advokát Láska prý lže

03.05.2013 19:02

Společnost Promopro, jejíž majitel je obviněn v případu sporné zakázky z doby českého předsednictví Evropské unii, se soudí o ochranu své dobré pověsti. Podle mluvčí pražského městského soudu Markéty Puci má soud v polovině května projednat žalobu firmy na advokáta Václava Lásku, který v minulosti podal v případu Promopra trestní oznámení na neznámého pachatele. Láska ČTK řekl, že své výroky o Promopru je u soudu schopen doložit.

Promopro se chce soudit. Advokát Láska prý lže
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

"Jde o obchodní spor na ochranu dobré pověsti právnické osoby. Týká se trestního řízení, které řeší protikorupční policie, kdy je jednatel stíhán pro podvod a legalizaci výnosů z trestné činnosti," uvedla mluvčí. Promopro se podle ní na Láskovi domáhá uveřejnění omluvy a zaplacení 500 000 korun jako přiměřeného zadostiučinění.

Láska: Vše jsem schopen doložit

Soud má žalobu Promopra projednat 14. května. Láska ale ČTK řekl, že pochybuje, zda se řízení vůbec uskuteční. "Zástupci Promopra se už dvakrát z jednání omluvili, stále ho oddalují. Do sporu se jim zjevně nechce," uvedl.

Podle něj se firmě nelíbí jeho dřívější vystoupení v televizním pořadu Reportéři ČT, kde hovořil o jedné konkrétní podzakázce Promopra. "Vše, co jsem řekl, je pravda a jsem to schopen doložit," doplnil.

Mezi obžalovanými i majitel Promopra

Spornou zakázku na zajištění audiovizuální techniky v době českého předsednictví EU získala Promopro od Úřadu vlády bez výběrového řízení, zaplaceno dostala přes půl miliardy korun. Podle protikorupční policie byla zakázka předražena o 388 milionů.

Kriminalisté dnes zveřejnili, že po více než ročním vyšetřování navrhli obžalovat 12 lidí, kteří v případu čelí obvinění. Mezi stíhanými je i majitel Promopra Jaroslav Veselý. Ten v minulosti uvedl, že se ničeho protizákonného ani nekalého nedopustil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…