Pryč s ním. Starosta ČSSD už má plné zuby šéfa městské policie v Praze

01.08.2017 13:44

O tom, že je vedení hlavního města České republiky dlouhodobě nespokojeno s prací šéfa městské policie Šustera, psaly ParlamentníListy.cz opakovaně. O tom, že jsme měli pravdu, svědčí také aktuální komentář starosty Prahy 8 Romana Petruse. Ten na Šusterovi nenechal nit suchou.

Pryč s ním. Starosta ČSSD už má plné zuby šéfa městské policie v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

„Dopis ředitele městské policie na Praze 1 Bc. Miroslava Stejskala jeho podřízeným se stal během prázdnin velkým tématem českých médií. Prakticky všichni občané na sociálních sítích odsoudili tento dopis. Upřímně řečeno styl a tón dopisu i některé v něm použité formulace k tomu přímo vybízely," píše Petrus (ČSSD).

Dodejme ovšem, že zmíněný dopis městská policie po několika desítkách hodin dementovala v prohlášení, které zaslala ParlamentnímListům.cz. „Městská policie hl. m. Prahy se důrazně distancuje od uvedeného dopisu, který je falzifikátem. Na jeho vytvoření se Bc. Miroslav Stejskal nepodílel a autor dopisu není pražské městské policii znám,“ zmínila vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová s tím, že policie zvažuje právní řešení celé záležitosti vůči autorovi podvrhu.

Petrus jde ovšem dál. „Tato poslední kauza není bohužel jediné selhání městské policie v posledních letech. Ta se totiž v Praze dělí na dvě části. Jednu představuje ředitel této organizace Ing. Eduard Šuster. Jeho politikou je hlavně nikoho nenaštvat a pokud možno nic nedělat. Tento přístup by se dal vyjádřit heslem, hlavně ať městská policie nedělá nic, co by mohlo naštvat občany.  Že se tím ničí původní smysl policie? To je panu řediteli jedno. Že kvůli tomu musí strážníci občas zavřít oči před věcmi, které mají postihovat? Tím se pan ředitel netrápí," míní starosta Prahy 8.

„Řešení je podle mého jednoduché. Je nezbytně nutné se začít bavit o smyslu městské policie. Zvážit je potřeba okamžité odvolání jejího ředitele Šustera, který už léta škodí této organizaci," uzavírá.

Gesce bezpečnosti v Praze patří pod radního Libora Hadravu z hnutí ANO. Zdali bouchne do stolu a Šustera odvolá, je podle našich zjištění především na něm.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…