Městská policie v Praze vypíše výběrové řízení na nákup nových uniforem a výstroje

08.09.2014 18:25

Městská policie v Praze vypíše v příštím týdnu výběrové řízení na dodávku nových uniforem a vybavení pro strážníky. Kolik bude vybavení stát, zatím není jasné, maximálně za něj však městská policie zaplatí 150 milionů korun. Kontrakt má platit na čtyři roky. ČTK to dnes sdělil ředitel strážníků Eduard Šuster.

Městská policie v Praze vypíše výběrové řízení na nákup nových uniforem a výstroje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní pouzdro s pistolí

Strážníci by měli dostat nejen nové uniformy, ale rovněž boty, opasky, čepice nebo přilby pro cyklohlídky. „Rozhodně chceme, aby měli strážníci kvalitnější výbavu za adekvátní cenu,“ řekl ředitel.

Důvody, proč chce městská policie novou výstroj nakoupit, jsou v podstatě dva. Skončila jí smlouva s firmou XENA Praha, s. r. o., která výbavu dodávala. Navíc na tu současnou si strážníci podle ředitele často stěžují. „Trhá se nebo po vyprání mění barvy a podobně,“ uvedl Šuster.

Kolik bude nová výbava stát, bude jasné až z výsledku výběrového řízení. Za čtyřletý kontrakt by ale strážníci měli zaplatit maximálně 150 milionů korun. Výběrové řízení již schválili v červnu zastupitelé hlavního města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…