Městská policie v Praze čelí nebývalé kritice obyvatel. Vybírají jen pokuty za parkování, bezpečnost prý nezajistí

08.06.2017 11:04

ParlamentníListy.cz získaly výzkum agentury Phoenix research, který se v uplynulých týdnech zabýval hodnocením fungování městské policie Praha. Právě pro tento bezpečnostní orgán jsou výsledky zdrcující.

Městská policie v Praze čelí nebývalé kritice obyvatel. Vybírají jen pokuty za parkování, bezpečnost prý nezajistí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Svou nespokojenost s fungováním policistů vyjádřilo přes 60 procent respondentů. Opačný pohled měla jen necelá třetina (27 procent). Stejně tragicky se Pražané vyjádřili k otázce, která se zabývala důvěryhodností městské policie. O tom, že důvěryhodná není, je přesvědčeno hned 58 procent dotázaných. Podobně vysoké číslo oslovených se shodlo také na tom, že nemá důvěru ani v jednotlivé příslušníky městské policie Praha.

A v čem konkrétně podle oslovených obyvatel metropole "její" policie nejvíc selhává? Téměř polovina oslovených nevídá příslušníky v ulicích a míní, že by jich mělo být víc. S konstatováním, že se „městské policii daří dohlížet na pořádek ve městě", nesouhlasí 52 procent respondentů. Skoro čtyřicet procent uvedlo, že se v Praze ve večerních hodinách necítí bezpečně. Extrémní kritiku si příslušníci městské policie vysloužili i za to, že se víceméně starají jen o pokuty za parkování. Tento názor zastává drtivá většina 79 procent oslovených.

Další z otázek zjišťovala: „Na jakých místech v Praze podle Vás Městská policie funguje nejlépe?" Pětina se shodla na tom, že v širším centru města. Obdobně široký vzorek uvedl, že nikde.

Výzkum agentury Phoenix research proběhl v květnu letošního roku na vzorku téměř devíti set respondentů.

Současným ředitelem městské policie je Eduard Šuster. V minulosti tuto funkci zastával například Vladimír Kotrouš či Rudolf Blažek. Gesci bezpečnosti má v Praze na starost zástupce hnutí ANO, radní Libor Hadrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…