Putin padne, pokud do dvou dnů neporazí wagnerovce! Ruský expremiér se ozval

24.06.2023 13:44 | Ze sítí

VÁLEČNÝ MONITORING Prigožin odpověděl Putinovi, vzdávat se nehodlá a o zradu vlasti také nejde. Wagnerova skupina dle jeho prohlášení nyní kontroluje města Rostov a Voroněž. Internetem kolují videa hořícího paliva v ropném skladu ve Voroněžské oblasti. Wagnerova skupina plánuje pochod na Moskvu, zpravodajské servery však zachytily ruský letecký útok na kolonu vozidel na dálnici M-4 směr Moskva. Mezitím bývalý ruský premiér prohlašuje, že pokud Putin wagnerovce neporazí do dvou dnů, začne tím konec jeho režimu. Podporu Putinovi mezitím vyjádřil čečenský vůdce Kadyrov.

Putin padne, pokud do dvou dnů neporazí wagnerovce! Ruský expremiér se ozval
Foto: twitter
Popisek: Šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin.

Ruský prezident Vladimir Putin označil vzpouru Wagnerovy skupiny za zradu a pokus rozvrátit Rusko zevnitř. Šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin mu odpověděl. Vzdát se nehodlá na přání prezidenta ani ruské tajné služby. „Prezident se hluboce mýlil, pokud jde o zradu vlasti. Bojovali jsme a bojujeme a nikdo se nevzdá na žádost prezidenta, FSB nebo kohokoli jiného,“ řekl ve zvukové zprávě Prigožin.

Šéf wagnerovců v sobotu oznámil, že jeho vojáci překročili hranice na různých místech a vstupují do města Rostov na Donu. Vedle Rostova ovládají jednotky Wagnerovy skupiny rovněž město Voroněž, které se nachází přibližně 500 kilometrů od Moskvy. Na internetu se objevilo video natočené poblíž Voroněže, které zachycuje výbuch ropného skladu. První videa hořícího skladu se začala objevovat v sobotu v poledne.

Guvernér ruské Voroněžské oblasti Alexandr Guves v sobotu na Telegramu uvedl, že záchranné složky se snaží uhasit hořící palivovou nádrž v ropném skladu. Na místě mělo pracovat více než 100 hasičů a 30 technických jednotek.

Nezávislé médium Ukraine Front Lines, informující o dění na Ukrajině i v Rusku, informovalo o ruském leteckém útoku na kolonu vozidel Wagnerovy skupiny na dálnici M-4 ve Voroněžské oblasti, kde byl zachycen na několika videích včetně videa uzavřené dálnice.

Stejné médium sdílelo i video bojovníka Wagnerovy skupiny, který říká, že „ruská armáda neklade žádný odpor, jdeme rovnou na Moskvu“.

Podle ruských médií byla však u hranic Moskvy zřízena vojenská kontrolní stanoviště s obrněnými transportéry.

Britský server Sky News zveřejnil video, na kterém situaci v Rusku hodnotí bývalý premiér Ruské federace Michail Kasjanov. Ve funkci byl v letech 2000-2004, později se ale přidal ke kritikům prezidenta Putina. Putin podle něj musí zničit Wagnerovu skupinu, a to se dle něj musí stát během jednoho nebo dvou dnů. „Pokud se tak nestane, začátek kolapsu Putinova režimu by se rozjel poměrně rychle,“ prohlásil bývalý ruský premiér.

O vojenské vzpouře mluví i čečenský vůdce Ramzan Kadyrov. Ve svém prohlášení na Telegramu podpořil prezidenta Vladimira Putina. „Plně podporuji každé slovo Vladimira Vladimiroviče Putina,“ prohlásil Kadyrov.

Upozornil na důležitost stability, soudržnosti státu a bezpečnosti občanů a vyzývá tím bojovníky a vlastence, aby se nenechali vyprovokovat a aby dali přednost bezpečnosti a soudružnosti ruské společnosti. Aktivity Jevgenije Prigožina označuje za vlastizrádné. Čečenské jednotky jsou dle jeho slov již na cestě do potřebných zón. „Povstání musí být potlačeno, a pokud k tomu bude třeba přijmout tvrdá opatření, jsme připraveni,“ napsal závěrem Kadyrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…