Radek John: Zrušili jsme herny a už nám vyhrožují smrtí

26.09.2013 12:01

Praha 5 zruší všech 85 heren ve svém obvodu. „Šlápli jsme mafii na krk, gangy začínají vyhrožovat,“ řekl v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz zastupitel a bývalý poslanec VV Radek John. Právě on a další zastupitelé odhlasovali zrušení všech heren v pátém pražském obvodu a hned čelí agresivním anonymním výhrůžkám, včetně vyhrožování smrtí.

Radek John: Zrušili jsme herny a už nám vyhrožují smrtí
Foto: rep
Popisek: Herna - ilustrační foto

"Návrh jsme jako zastupitelé společně připravili a odhlasovali. Prakticky ihned nám začali chodit výhrůžné vzkazy, e-maily a podobně. Zřejmě se tento nátlak bude stupňovat, neboť se pomalu blíží 4. říjen, kdy se začnou odesílat dopisy s oznámením, že herny se budou rušit. Osoby, které vydělávaly mnoho let miliony měsíčně, začínají zuřit," řekl John v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz.

Radek John je přesvědčen, že rozhodnutí bylo správné. "Do tohoto bezohledného byznysu jsou zapojeny nejrůznější gangy, ruská mafie, balkánské skupiny a podobně. Videoterminály v hernách jsou neuvěřitelně nebezpečné. Nabízejí gigantické výhry a majitelé do heren posílají svoje lidi, které nechají vyhrát třeba milion, který jim pak vrátí. Tímto způsobem manipulují návštěvníky heren, kteří se pak domnívají, že mohou vyhrát totéž. To je samozřejmě nesmysl," odkrývá nekalé praktiky John.

Bude to znamenat úbytek kriminality

Radek John je přesvědčen, že pro občany Prahy 5 bude zrušení heren znamenat výrazné zlepšení bezpečnostní situace, omezení počtu krádeží a dalších druhů trestné činnosti. "Neúprosná statistika totiž říká, že 76 procent peněžních prostředků vsazených do videoloterijních terminálů pochází z trestné činnosti,“ uvádí politik.

„Gambleři, kteří ve velké rychlosti prohrají vsazené peníze, se je novými sázkami pokouší získat zpět. A prostředky na nové sázky si opatřují vykrádáním aut, krádežemi v obchodech, kapesními krádežemi, v extrémních případech loupežnými přepadeními," zdůraznil John.

John také upozornil na nezáviděníhodné prvenství. „V České republice je největší počet hracích automatů v poměru k počtu obyvatel na světě. Jeden provozovaný hrací automat na 150 českých občanů. V zahraničí jde o desítky tisíc lidí na jeden automat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …