Respekt hned pár minut po debatě vysvětlil čtenářům: Diskuse patřila Drahošovi

25.01.2018 23:29

Druhý televizní duel obou prezidentských finalistů je za námi. Podle webu Respektu patřil Drahošovi. „Už nepřipomínal nervózního profesora, ale pohotového politika,“ píše Erik Tabery, šéfredaktor týdeníku Respekt.

Respekt hned pár minut po debatě vysvětlil čtenářům: Diskuse patřila Drahošovi
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Jiří Drahoš v prezidentském duelu na FTV Prima.

Podle něj se čtvrteční souboj Miloše Zemana a Jiřího Drahoše téměř v ničem nepodobal tomu prvnímu. Na mysli nemá jen formu, ale především obsah a výkon obou kandidátů. „Zatímco v úterý byl výraznější současný prezident, druhý patřil Jiřímu Drahošovi. Už nepřipomínal nervózního profesora, ale pohotového politika,“ míní Tabery. Podle něj byl Drahoš výrazný, pohotový, srozumitelný, nedělal chyby a dobře se vždy zorientoval v tématu.

Podle něj se Miloš Zeman evidentně cítil lépe v divokém duelu pořádaném TV Prima. „Nyní se skoro zdálo, že mu chyběla energie jeho podporovatelů,“ komentueje duel Tabery a připomíná hlavně Zemanovu únavu a chvílemi i jakousi odevzdanost. „Jiří Drahoš překvapoval pohotovými reakcemi.“ Podle něj se také Drahoš lépe orientuje v tématu bezpečnostních rizik a Ruska. Konkrétně pak má na mysli výrok Zemana, který tvrdil, že pokud jsme členy NATO, nemůže pro nás Rusko představovat bezpečnostní riziko. Tomu kontroval Drahoš s tím, že v ruské doktríně stojí, že hlavním nepřítelem je NATO.

CELÝ KOMENTÁŘ ERIKA TABERYHO ZDE

„Miloš Zeman ale neudělal jedinou chybu. Odvedl svůj standardní výkon, byl méně agresivní než na Primě, nabízel mnohem kratší odpovědi, čímž působil lépe,“ připouští současně Erik Tabery.  

Veřejnost má podle něj na výběr z odlišných kandidátů. „Miloš Zeman mimo jiné potvrdil větší blízkost ruské politice, Jiří Drahoš kladl důraz na západní orientaci,“ uvedl a dále vyjmenovává jak Zemanovu blízkost k Andreji Babišovi, tak Drahošův odstup při komentáři kauzy Čapí hnízdo.  

Chválu závěrem pěje na mistrovské dílo moderátorky Světlany Witowské. „Sledovat moderaci Světlany Witowské bylo jako dát si účinný lék na bolavou angínu. Po ostudných debatách privátních televizí předvedla vrcholný výkon,“ pozitivně hodnotí a připomíná, že moderátorka kladla velké množství důležitých a nepříjemných otázek.   

Tabery se však zaskvěl při hodnocení výsledku debaty: "Jak už jsem uvedl po první debatě, těžko se dá hodnotit, kdo debatu vyhrál, protože každý ji bude hodnotit podle svých kritérií. Nicméně tahle diskuse patřila Drahošovi"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…