Severovýchodní obchvat v Pardubicích se možná začne stavět 2021

04.07.2019 20:35

Stavbu severovýchodního obchvatu by silničáři v Pardubicích mohli zahájit v polovině roku 2021. Ne všichni majitelé chtěli pozemky prodat, silničáři jich několik vyvlastňují. U velkých staveb to ale není neobvyklé, řekla ČTK Hana Jarolímová z pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Severovýchodní obchvat v Pardubicích se možná začne stavět 2021
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

„Ne všichni vlastníci chtějí přistoupit na návrh smlouvy, u některých byl podán návrh na vyvlastnění. V současné době je jedno vyvlastnění dokončeno a osm řízení probíhá. S vlastníky i v průběhu vyvlastňovacího řízení jednáme,“ uvedla Jarolímová.

Severovýchodní obchvat měl termínů zahájení už několik. Výkup pozemků nakonec začal v polovině roku 2017, jde o zhruba 120 vlastníků. Vyvlastňování pozemků zahájení stavby oddaluje.

„Pro výstavbu obchvatu to samozřejmě znamená delší lhůtu přípravy stavby, ale toto není výjimečné, setkáváme se s tím u všech větších staveb. Vlastníci podle našeho poznatku nemají problém s vedením trasy, ale s nabízenou cenou,“ řekla Jarolímová.

Stavba má hotovou projektovou dokumentaci pro stavební povolení. Všechny žádosti o stavební povolení chtějí silničáři podat do konce roku. Výkupy, vyvlastnění a zajištění věcných břemen by mohli završit do poloviny roku 2020 a následně zahájit archeologický průzkum, který potrvá rok.

„Mezitím se zhotoví projektová dokumentace pro provádění stavby a provede výběrové řízení na zhotovitele stavby. Stavbu máme v plánu zahájit v polovině roku 2021,“ uvedla Jarolímová.

Obchvat v délce zhruba čtyř kilometrů svede dopravu mimo město, u supermarketu Globus vozidla sjedou z Hradubické ulice a najedou na obchvat, který vyústí u kruhového objezdu na Dubině. Na přeložce vzniknou i dva mosty přes Labe a jeho slepé rameno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…