Skandál, ostuda! Rozzuřený Babiš peskoval své „nenažrané“ poslance. Zato Okamura a Piráti chtěli šetřit

02.11.2018 18:20

Babiš se zlobí na své poslance, protože nezabránili růstu platů politiků v příštím roce. Plat poslance má narůst o 20 procent. Překročí hranici 90 tisíc korun. Podle předsedy vlády a zároveň poslance Babiše je to nehorázné.

Skandál, ostuda! Rozzuřený Babiš peskoval své „nenažrané“ poslance. Zato Okamura a Piráti chtěli šetřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a Táňa Malá

Server Novinky.cz hlásí, že šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš má vztek na své poslance. „Považuji za nehorázné, že nechtějí zabránit tomu, aby se navyšovaly platy poslancům o 20 procent. Je to skandální a je to ostuda,“ nebral si servítky předseda vlády, jenž je členem největšího poslaneckého klubu. Klub ANO čítá 78 zákonodárců. Takže nemá většinu, ale s koaliční ČSSD a komunisty, kteří o sobě tvrdí, že vládu jen tolerují a jinak jsou přísnou opozicí, už má Babišova vláda pohodlně přes sto křesel, takže by růst platů poslanců mohla zarazit. Nemluvě o tom, že spolu nejednou hlasovali ANO, KSČM a SPD.

Anketa

Dokončí podle vás Miloš Zeman své prezidentské funkční období?

92%
8%
hlasovalo: 9996 lidí

Tentokrát však hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury táhlo za jeden provaz s Piráty. Tyto dva kluby se jako jediné pokoušely růst poslaneckých platů zmrazit nebo alespoň zbrzdit.

Babiš to tak nechce nechat a ještě se hodlá otázkou platů zabývat. „Máme poslance, kteří jsou nezávislí, ne vždy se řídí podle mých názorů. Já za sebe budu chtít, aby se to neschválilo. Nevím, jak se k tomu postaví klub, ale máme držet principy, se kterými jsem zakládal hnutí,“ uvedl.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Předseda poslaneckého klubu ANO na kritiku svého šéfa vůbec nijak nezareagoval. Když dostal od novinářů otázku, co říká na Babišova ostrá slova, ponechal ji bez odpovědi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…