Šlachta o Ukrajincích a organizovaném zločinu. „Rakušan sám přiznal, že nikdo neshromažďuje informace“

08.09.2023 19:57 | Zprávy

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta tvrdí, že ve vládě vůbec nerozhoduje premiér Petr Fiala, ale ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Podle Šlachty je to zřejmé z toho, že Fiala Blažka kvůli jeho kauzám neodvolal. „Je jasné, že Fiala Blažka odvolat nemůže. Zato Blažek může odvolat premiéra Fialu, ta nadřízenost a podřízenost je naprosto jasná,“ prohlásil Šlachta. Rýpl si také do ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), že nesbírá data o ukrajinských uprchlících, což nahrává vzniku organizovaných zločineckých skupin.

Šlachta o Ukrajincích a organizovaném zločinu. „Rakušan sám přiznal, že nikdo neshromažďuje informace“
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta

Šlachta v rozhovoru pro XTV prohlásil, že za premiéra Petra Fialu ve skutečnosti rozhoduje Pavel Blažek. „Po posledním setkání pana Blažka s panem Nejedlým a mnoha výzvách, aby pan Fiala začal Blažka řešit, se ukázalo, a já znám prostředí Brna a jak to tam funguje, tak je jasné, že Fiala Blažka odvolat nemůže. Zato Blažek může odvolat premiéra Fialu, ta nadřízenost a podřízenost je naprosto jasná a víme, že to byl Blažek, kdo domlouval tuto vládu s Hradem,“ uvedl Šlachta.

„Podle toho, jak ta vláda funguje, jak funguje premiér Fiala, je jisté, kdo v té vládě má rozhodující slovo, a to je pan Blažek. Ten má přitom za sebou už několik kauz, jako bylo zjišťování informací o vyšetřování bytové kauzy v Brně, kteří jsou jeho spolupracovníci, a už dávno do toho měl Fiala vstoupit, ale neudělal to,“ pokračoval Šlachta s tím, že to podrývá vážnost celé oblasti spravedlnosti v České republice.

„Podívejte se, jaké místo Blažek zastává, je to místo ministra spravedlnosti, a co si budeme povídat, spravedlnost není vnímaná občany v České republice jako úplně v nejlepší kondici. Je tady množství kauz, které se dlouho táhnou, nedaří se to vysvětlovat občanům. Čeká se na nový trestní řád, který je z roku 1961, trestní zákoník prochází novelizací, někde ve Sněmovně se plácá zákon o státním zastupitelství. A Blažek se v této době setkává s nejbližším poradcem Miloše Zemana,“ uvažoval Šlachta nad souvislostmi.

Setkání Blažka a Nejedlého je podle něj zcela nevhodné a za hranou i s ohledem na kauzy, ve kterých je vyšetřován Hrad z období prezidenta Zemana. „Ví se, že Nejedlý by mohl stát za některými kauzami, které se pořád prověřují. A minimálně proto je to setkání nevhodné a ministr spravedlnosti tímto ztrácí jakoukoliv autoritu. Nejedlý po něm klidně mohl chtít informace k těm kauzám Hradu a víme, že Blažek si informace o kauzách jako ministr spravedlnosti klidně vyžádá, viz byty v Brně,“ vysvětloval Šlachta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co dodat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 09.09.2023 9:51:52
Šlachta by se měl s někým spojit třeba s SPD, nebo s KSČM ?? Co na tom ! Když je prezident bývalý komunista rozvědčík a funkcionář v armádě a jeho paní bývala dělala politickou školu na politruka tak co ?A co ti co tu chtějí migranty bez totožnosti ti jsou asi horši jak komunisté ? A muže byt něco horšího jak pro Němečtí politici kteří řadí české důchodce asi na 4 místo ve svém pořadí !!!Nebýt těch důchodců tak tu nemáme čím svítit ,nemate v potrubí s vodních přehrad vodu a asi 2 000 000 lidi bydlí jak v USA na ulicích a Slumech?? Kdo postavil jaderné elektrárny ,vodní elektrárny tepelné elektrárny my důchodci z našich dani !!!! A neschopní, tuneláři a zloději většinou vyhodili knížky KSČ a vztoupili do politiky přes různé strany a hnutí a byli u toho jak se to tu rozkradlo a vytunelovalo

|  7 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…