Šlachta o Ukrajincích a organizovaném zločinu. „Rakušan sám přiznal, že nikdo neshromažďuje informace“

08.09.2023 19:57 | Zprávy

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta tvrdí, že ve vládě vůbec nerozhoduje premiér Petr Fiala, ale ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Podle Šlachty je to zřejmé z toho, že Fiala Blažka kvůli jeho kauzám neodvolal. „Je jasné, že Fiala Blažka odvolat nemůže. Zato Blažek může odvolat premiéra Fialu, ta nadřízenost a podřízenost je naprosto jasná,“ prohlásil Šlachta. Rýpl si také do ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), že nesbírá data o ukrajinských uprchlících, což nahrává vzniku organizovaných zločineckých skupin.

Šlachta o Ukrajincích a organizovaném zločinu. „Rakušan sám přiznal, že nikdo neshromažďuje informace“
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta

Šlachta v rozhovoru pro XTV prohlásil, že za premiéra Petra Fialu ve skutečnosti rozhoduje Pavel Blažek. „Po posledním setkání pana Blažka s panem Nejedlým a mnoha výzvách, aby pan Fiala začal Blažka řešit, se ukázalo, a já znám prostředí Brna a jak to tam funguje, tak je jasné, že Fiala Blažka odvolat nemůže. Zato Blažek může odvolat premiéra Fialu, ta nadřízenost a podřízenost je naprosto jasná a víme, že to byl Blažek, kdo domlouval tuto vládu s Hradem,“ uvedl Šlachta.

„Podle toho, jak ta vláda funguje, jak funguje premiér Fiala, je jisté, kdo v té vládě má rozhodující slovo, a to je pan Blažek. Ten má přitom za sebou už několik kauz, jako bylo zjišťování informací o vyšetřování bytové kauzy v Brně, kteří jsou jeho spolupracovníci, a už dávno do toho měl Fiala vstoupit, ale neudělal to,“ pokračoval Šlachta s tím, že to podrývá vážnost celé oblasti spravedlnosti v České republice.

„Podívejte se, jaké místo Blažek zastává, je to místo ministra spravedlnosti, a co si budeme povídat, spravedlnost není vnímaná občany v České republice jako úplně v nejlepší kondici. Je tady množství kauz, které se dlouho táhnou, nedaří se to vysvětlovat občanům. Čeká se na nový trestní řád, který je z roku 1961, trestní zákoník prochází novelizací, někde ve Sněmovně se plácá zákon o státním zastupitelství. A Blažek se v této době setkává s nejbližším poradcem Miloše Zemana,“ uvažoval Šlachta nad souvislostmi.

Setkání Blažka a Nejedlého je podle něj zcela nevhodné a za hranou i s ohledem na kauzy, ve kterých je vyšetřován Hrad z období prezidenta Zemana. „Ví se, že Nejedlý by mohl stát za některými kauzami, které se pořád prověřují. A minimálně proto je to setkání nevhodné a ministr spravedlnosti tímto ztrácí jakoukoliv autoritu. Nejedlý po něm klidně mohl chtít informace k těm kauzám Hradu a víme, že Blažek si informace o kauzách jako ministr spravedlnosti klidně vyžádá, viz byty v Brně,“ vysvětloval Šlachta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co dodat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 09.09.2023 9:51:52
Šlachta by se měl s někým spojit třeba s SPD, nebo s KSČM ?? Co na tom ! Když je prezident bývalý komunista rozvědčík a funkcionář v armádě a jeho paní bývala dělala politickou školu na politruka tak co ?A co ti co tu chtějí migranty bez totožnosti ti jsou asi horši jak komunisté ? A muže byt něco horšího jak pro Němečtí politici kteří řadí české důchodce asi na 4 místo ve svém pořadí !!!Nebýt těch důchodců tak tu nemáme čím svítit ,nemate v potrubí s vodních přehrad vodu a asi 2 000 000 lidi bydlí jak v USA na ulicích a Slumech?? Kdo postavil jaderné elektrárny ,vodní elektrárny tepelné elektrárny my důchodci z našich dani !!!! A neschopní, tuneláři a zloději většinou vyhodili knížky KSČ a vztoupili do politiky přes různé strany a hnutí a byli u toho jak se to tu rozkradlo a vytunelovalo

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…