Slovenský úředník oznámil zdražení plynu. A Fico začal řádit, padla slova o dementech

30.11.2023 19:10

Slovenský premiér Robert Fico se rozčílil kvůli předsedovi Úřadu pro regulaci síťových odvětví. Důvod? Oznámené zvýšení ceny plynu. „Sociální teroristi budou z Úřadu pro regulaci síťových odvětví odvoláni a my najdeme řešení, aby cena plynu nešla v roce 2024 nahoru. Slíbili jsme to a musíme to dodržet,“ sdělil Fico.

Slovenský úředník oznámil zdražení plynu. A Fico začal řádit, padla slova o dementech
Foto: Screen FB Roberta Fica
Popisek: Robert Fico

„Na jednání vlády jsem dnes pozval i předsedu Úřadu pro regulaci síťových odvětví, aby nám vysvětlil, proč v pondělí rozhodli o zvýšení ceny plynu pro domácnosti o 125 % bez toho, aby nám aspoň ‚brnkl’, že: Haló, vládo, vy sociálně demokratičtí a národní dementi, tu máte dáreček od předcházející vlády, zdechněte. Takovouto primitivnost jsem nečekal,“ řekl Fico.

„A to i když jsou v čele tohoto prý nezávislého úřadu lidé od Sulíka, který ze svého bandu v Dubaji propil, prokouřil statisíce eur ze státního rozpočtu. Všeobecně jsem, doufám, považován za gentlemana, ale dnes na jednání vlády jsem odhodil bílé rukavičky a řekl jsem nezávislému pánovi, předsedovi Úřadu pro regulaci síťových odvětví, něco od srdce. V podstatě jeho a jeho kolegy považuji za sociální teroristy a nemám žádné pochybnosti o tom, že takovéto zvýšení ceny plynu pro domácnosti, které nemá v historii obdoby, udělali jen proto, aby nám zkomplikovali život. Dobře věděli, že máme totálně zdevastované finance díky Matovičovi, Hegerovi a Ódorovi. Ale proč to nové vládě nezkomplikovat. Už jsem stokrát říkal, že si nemíním stěžovat, neboť vítězství ve volbách jsme si přáli a chtěli jsme i převzít zodpovědnost za řízení státu,“ připomenul.

„Proto to zkrátím. Sociální teroristi budou z Úřadu pro regulaci sítích odvětví odvoláni a my najdeme řešení, aby cena plynu nešla v roce 2024 nahoru. Slíbili jsme to a musíme to dodržet,“ zakončil Fico.

Ke zdražení zřejmě dojde i u nás.

Český energetický úřad dnes ohlásil, že regulovaná část ceny elektřiny v příštím roce meziročně vzroste o 65,7 procenta, u plynu o 38,8 procenta.

Podle ERÚ se koncové ceny oproti letošku moc nezmění. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…