Sluníčkáři v Německu rozjeli kampaň proti odpůrcům uprchlíků. Vše posvětila vláda

11.02.2016 10:40

V Německu den ode dne sílí odpor proti přistěhovalecké politice otevřených dveří a vynucovanému multikulturalismu. Vláda se proto rozhodla podpořit masivní přesvědčovací kampaň vytvořenou levicovými aktivisty z Gesicht Zeigen!.

Sluníčkáři v Německu rozjeli kampaň proti odpůrcům uprchlíků. Vše posvětila vláda
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Vládní kampaň apeluje na Němce, aby překonali svoji „temnou stránku“ a otevřeli se masivní migraci a multikulturalismu. Hlavním motivem, který se objevuje na billboardech a dalších reklamních nosičích, je německá vlajka, která je částečně přelívána černou barvou. „Německo zůstane silné! Lidskost zvítězí nad tvou temnou stránkou. Proti nenávisti a nesnášenlivosti. Žádné jestli nebo ale,“ píše se na billboardech, které zaplavily celé Německo. Tvůrci kampaně z organizace Gesicht Zeigen! se nechali slyšet, že chtějí vzít díky svému počinu vítr z plachet „krajně pravicovým“ uskupením typu Pegida a Alternative für Deutschland.

V rámci kampaně, kterou konkrétně zastřešilo ministerstvo pro rodiny, seniory, ženy a mládež, se v ulicích německých měst objevilo šest set velkých billboardů a vytisknuto také bylo 20 000 samolepek a 45 000 letáků. „Pegida a další podobná uskupení zneužívají pro svoji propagandu německou vlajku. Ovšem naše vlajka společně s ústavou přece stojí za otevřenou občanskou společností, právem na azyl a hájí lidskou důstojnost. Jsem přesvědčen, že musíme lidi povzbuzovat, aby se dokázali postavit extremismu a xenofobii,“ vysvětloval hlavní ideje kampaně šéf Gesicht Zeigen! Uwe-Karsten Heye. 

Více informací o kampani najdete ZDE.

Manažerka kampaně Sophia Oppermannová zároveň uvedla, že cílem kampaně je přimět levicová uskupení a humanitární organizace, aby se při svých akcích nezdráhaly vyvěšovat německé vlajky. „Už nás nebaví vídat německé vlajky pouze na shromážděních organizovaných extremisty. Také my jsme přece hrdí na naši zemi a stojíme si za hodnotami, které představuje německá vlajka a celá naše země,“ uvedla Oppermannová z organizace Gesicht Zeigen!, která nabádá německou veřejnost, aby podpořila přistěhovaleckou politiku kancléřky Merkelové a země přijala 1,5 milionů uprchlíků z loňského roku také v roce 2016.

„Musíme s uprchlíky i nadále nakládat humánně a řešit jejich případy individuálně. Je zřejmé, že drtivá většina z nich potřebuje naši ochranu, tvrdí Oppermannová, byť na druhé straně připouští, že vypořádat se s masivní migrační vlnou směřující do Evropy z Blízkého východu s sebou přináší celou řadu problémů. Je však přesvědčena, že i přes tato drobná úskalí je třeba dál potřebným pomáhat. „Musíme přemýšlet o tom, jak to zvládnout co nejlépe. Doufáme, že tento úkol lidi spojí dohromady a posílí to soudržnost celé naší společnosti,“ uzavřela levicová aktivistka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…