Sněmovna projedná zřízení komise k možným únikům spisů policie

24.05.2017 6:40

Sněmovna by dnes měla projednat návrh na vznik vyšetřovací komise k možnému úniku policejních spisů. Poslanci budou také hlasovat o pravidlech přechodu na nový formát pozemního digitálního vysílání televize, což podle odhadů přijde domácnosti zhruba na pět miliard korun za pořízení nových přijímačů. Schvalovat budou také rozšíření právní pomoci na útraty státu.

Sněmovna projedná zřízení komise k možným únikům spisů policie
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Sněmovní komise by měla podle návrh ČSSD prověřit případné protiprávní jednání v souvislosti s možným neoprávněným získáváním spisů orgánů činných v trestním řízení. Komise se má zaměřit na to, zda informace ze spisů nebyly zneužívány k ovlivňování politické soutěže a destabilizaci demokratického právního státu.

O úniku živého policejného spisu se mluvilo v souvislosti s nahrávkou, na níž figuruje končící ministr financí Andrej Babiš (ANO) a novinář jeho bývalého deníku. Babiš se opakovaně ohradil proti tvrzením, že od novináře takový dokument zřejmě dostal.

Ve druhém čtení by poslanci projednat například úpravy zákona o obecní policii, kterou by strážníci mohli přijít o možnost měřit rychlost v jiných než domovských obcích. Do závěrečného schvalování by dolní komora mohla poslat novelu rozšiřující pravomoci České obchodní inspekce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…