Spořitelna jde proti Ševčíkovi. Těmhle se to líbí. Známé firmy

10.04.2023 16:03

Česká spořitelna vyzvala VŠE, aby odvolala děkana Miroslava Ševčíka s tím, že při jeho odvolání bude školu dál sponzorovat. Na sociálních sítích se proti této výzvě objevilo několik poznámek. „Značné části populace zdá se není jasné, co je to sponzoring. Sponzoring je obchod, kdy jedna strana platí druhé proto, že to pro ni má nějaký přínos, většinou propagaci či prestiž. Koho bude kdo sponzorovat si určuje pouze dotyčný sponzor na základě své obchodní úvahy," píše mimo jiné cestovatel Dan Přibáň.

Spořitelna jde proti Ševčíkovi. Těmhle se to líbí. Známé firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Ševčík

„Česká spořitelna oznámila, že dál nebude sponzorovat VŠE, pokud neodvolá Ševčíka. A pseudkonzervativci se bouří! Mají zvláštní kapitalismus, banka si nemá co určovat, komu pošle své peníze, to má určovat lid, a pokud banka neposlechne, lid ji potrestá. Dost to připomíná bolševismus," zmínil cestovatel a glosátor Dan Přibáň.

„Značné části populace zdá se není jasné, co je to sponzoring. Sponzoring je obchod, kdy jedna strana platí druhé proto, že to pro ni má nějaký přínos, většinou propagaci či prestiž. Koho bude kdo sponzorovat si určuje pouze dotyčný sponzor na základě své obchodní úvahy. Mám se sponzoringem poměrně velké zkušenosti a pokud se kupříkladu náš sponzor rozhodne, že nám dá peníze jen když pojedeme elektromobily, protože se mu to hodí do image, není to komunismus, ale ryzí kapitalismus. Obchod něco za něco," dodal Dan Přibáň.

„Obě strany se musí dohodnout na vzájemně výhodných podmínkách. Úplně stejně se sponzor může rozhodnout, že nás nepodpoří, protože se mu kupříkladu nelíbí má podpora očkování či Ukrajiny. Opět, je to jen jeho rozhodnutí a jeho věc. A úplně stejně se může sponzor rozhodnout, že nepodpoří školu, kde je děkanem kolaborant Ševčík," zmínil Přibáň.

„Česká spořitelna je již téměř 21 let generálním partnerem VŠE. Jako dlouhodobého klienta České spořitelny mě potěšil přístup tohoto bankovního domu ke kauze Ševčík. Tak by to mělo být a už dopředu se směju reakcím chcimírů a některých dalších jedinců, jak na těch internetech budou vykřikovat ,od teď ruším u České spořitelny všechny účty' to víš, že jo…" reagoval také bloger Jiří Hrebenar. 

„Česká spořitelna sponzoruje VŠE. Česká spořitelna se zcela svobodně rozhodla s tím skončit, pokud si tam nechají ,kolemjdoucího' Ševčíka. Česká spořitelna dělá dobře. Proto já nemusím končit s Českou spořitelnou. Takhle jednoduché to je," podotkla Jenny Nowak ze serveru Forum24.cz

„Vladimir Vladimirovič je politický génius. Co nedokázal ani Havel. Přestali jsme být jako společnost stadium Mouchy, snězte si mě. Začínáme se konečně starat o naše bezpečí a oddělujeme zrno od zbytečných a toxických plev. Česká spořitelna píše veřejně Vysoké škole ekonomické. ,Spořitelna dlouhodobě podporuje studijní programy a studenty VŠE, nepodporujeme pana děkana Ševčíka. Plně souzníme s kroky, které v otázce dalšího setrvání děkana Ševčíka podniká rektor VŠE Petr Dvořák. Bude-li pan děkan Ševčík odvolán po jednání celouniverzitního akademického senátu, jehož konání vedení VŠE již avizovalo, budeme v podpoře studijních programů a studentů VŠE pokračovat.' Ještě před třemi, čtyřmi lety nemyslitelné. Konec starých časů. Dobře se na to (že tu Kremloboti nemají na růžích ustláno), zvyká, že?" píše pak na svém facebookovém profilu Visegradský jezdec (zdravotní bratr Karel Paták).

„Pravidla nezávislosti jsou užívána v souladu s tím, že se k nim všechny strany budou chovat s respektem. Děkan MŠ si však na VŠE počínal jak na dobytém území a postupně vypínal vyvažovací a kontrolní mechanismy. Výsledkem je stav, kdy, ač MŠ znevažuje jméno fakulty, která ztrácí výkonnost i kredit, (nějací hosté akcí fakulty už rušili účast např.) nemůže být odvolán, protože o jeho odvolání mají rozhodovat nikoli nezávislí členové ak. senátu fakulty, ale Ševčíkovi kamarádi a různí jemu zavázaní poskoci, které si na fakultu přivedl a drží je tam. Pro mírovou - standardní dobu tak nadešel čas jako s prez. Zemanem ve funkci. Nikdo s tím, pokud se bude hrát výhradně podle pravidel, která ale Ševčík zneužil a ohnul, nic neudělá. Proto je v pořádku, že se do případu nestandardně vložila silou peněz ČS a Ševčíkem ohnuté poměry se snaží vrátit zpět k normálu. Až se tak stane, jistě bude v pořádku zase bazírovat na co nejvyšší hladině nezávislosti," zmínil Visegradský jezdec dále v diskuzi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dan Blbáň, mužatka Novak , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusechlestakov , 10.04.2023 16:12:00
a teplý zdravotní bratr. Výkvět dezolátů, kterým by určitě nevadil Dalajlámův jazyk.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …