Stát bují jako rakovina. Ale když oni se na těch billboardech všichni tak hezky usmívají... Bývalá ministryně spravedlnosti jen zírá, co se děje

04.07.2017 16:06

Někdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová se na blogu iDNES.cz podivuje nad tím, že stát zasahuje už skoro do všeho. Zdá se jí, že se stát pokouší vládnout i rodině, což považuje za scestné. Stačí se prý podívat už jen na nápad deseti dní otcovské dovolené po narození potomka. S podobnými sliby se prý před volbami roztrhl pytel.

Stát bují jako rakovina. Ale když oni se na těch billboardech všichni tak hezky usmívají... Bývalá ministryně spravedlnosti jen zírá, co se děje
Foto: Archiv VR
Popisek: JUDr. Daniela Kovářová

„Kromě znovuobjevení rozesmátých tváří na billboardech je nejznatelnějším doprovodným efektem rakovinné bujení sociálního státu. Jeho zastánci ve vládě i v podhradí mohou jásat a děkovat eráru za podporu mikrojeslí, růst důchodů, omezení heren a zvýšení porodného na druhé dítě takovým způsobem, že se počet vyplácení této dávky zdvojnásobil. Také zuřiví zastánci feminismu nejspíš oslavují, neboť snaha nahradit matku otcem v péči o novorozené dítko se právě v posledních čtyřech letech konečně pořádně promítla do našeho právního řádu. Deset dní otcovské dovolené po porodu zajisté kdejaký tatínek ocení, neboť se tak přibližujeme kmenovým společenstvím, v nichž rodička po porodu spěchá na pole, zatímco otec simuluje porodní bolesti úpěním na kavalci,“ napsala právnička, která se specializuje na rodinné právo.

Celý komentář naleznete zde.  

Stát se tak asi snaží přinutit matky, aby odložily svá novorozeňata a spěchaly zpět do práce. Tak to alespoň vidí Kovářová. Obratem také připomíná, že nám notná část Evropy závidí dlouhou péči, kterou dětem mohou maminky věnovat během mateřské a rodičovské dovolené.

„Existují však i vládní neúspěchy, nad nimiž se dá radostně zaplesat. Například neschválení zákona o zálohovém výživném, který by občany tohoto státu opět utvrdil v hlubokém vnitřním přesvědčení, že se sami starat nemusejí, neboť se za ně o jejich blízké postará bezedná dojná kráva zvaná stát,“ zaradovala se advokátka. Zdá se jí totiž, že lidé mají pocit, že se nemusejí o nic starat, neboť se nakonec vždy postará stát. Lidé podle dámy ztrácejí pocit zodpovědnosti.

Dáma navíc tvrdí, že stát vlastně rodinu jako celek poškozuje. Zatímco všemožně podporuje matky samoživitelky nebo jinými slovy také nesezdané páry, pak je tradiční rodina upozaďována, a to je špatně. Platný občanský zákoník přitom upřednostňuje tradiční rodiny před jinými formami soužití. Oficiálně. Neoficiálně je to jinak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…