Tak to je tedy gól. Trumpa už podporuje i tato žena, u které byste to vzhledem k jisté „záležitosti“ nečekali

31.12.2015 8:35

Na lídra mezi republikánskými prezidentskými kandidáty Donalda Trumpa srší kritika ze všech stran. Podle afroamerické konzervativní komentátorky je však právě Trump ideální volbou pro patriotické Američany. V britském deníku The Telegraph dále chválí Wrightová jeho odvahu říkat věci na rovinu a bez politické korektnosti.

Tak to je tedy gól. Trumpa už podporuje i tato žena, u které byste to vzhledem k jisté „záležitosti“ nečekali
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Podle Wrigthové se Trumpovi jeho kontroverzní výroky vyplácí. Čím otevřeněji prý hovoří, tím více jej republikánští voliči milují. „Trump se nebojí otevřeně pojmenovávat příčiny úpadku Spojených států a zároveň přichází se zajímavými řešeními, jak dát vše opět do pořádku. Trump má dle aktuálního průzkumu veřejného mínění CNN 39 % a republikáni jej považují za nejschopnějšího prezidentského kandidáta, který dokáže uspokojivě vyřešit problémy s ekonomikou, přistěhovalci i Islámským státem,“ konstatuje Wrightová, podle jejíhož názoru vše nyní nasvědčuje v jeho vítězství.

Na druhou stranu upozorňuje na to, že jeho finanční nezávislost a politická nekorektnost je trnem v oku republikánskému establishmentu a liberálním politikům vůbec. „Političtí komentátoři začínají panikařit a obávají se, že by mohli po Trumpově triumfu ztratit svůj vliv. V důsledku toho na něj ve svých sloupcích téměř denně tvrdě útočí. Kathleen Parkerová z Washington Post se dokonce pustila i do Trumpovy manželky, když ji nazvala okrasným přívěskem. Tvrdila také, že je Trump populární jen díky svým rasistickým poznámkám. Ale Trumpa aktuálně favorizuje až 72 % republikánů, takže mezi nimi těžko budou jen rasističtí, xenofobní a protipřistěhovalečtí ignorantští běloši, jak ona tvrdí,“ poukazuje Wrightová.

Celý text v angličtině najdete ZDE

„Když se vrátíme do roku 2008, nepamatuji si, že by něco takového Parkerová psala o Obamovi. Přitom toho volilo plných 95 % Afroameričanů a o čtyři roky později 93 % černošské populace. Pro svoji neutuchající loajalitu k prvnímu černošskému prezidentu však za Obamova prezidentování afroamerická populace čelila snížení svého životního standardu a naopak zdvojnásobení nezaměstnanosti,“ píše Wrightová, která dává Trumpovi za pravdu také v tom, co se týká přistěhovalecké politiky. „Má pravdu, když tvrdí, že se imigrace vymkla kontrole. Ani na jeho návrhu dočasně zamezit vstup muslimů na půdu Spojených států není nic bláznivého. Taková opatření jen chrání Američany a naši národní bezpečnost,“ tvrdí Wrightová.

„Naposledy prezident Obama obvinil Trumpa z toho, že zneužívá dělnickou třídu. Celé je to ale o tom, že kdyby dal Obama těmto lidem práci, nic podobného by se nestalo. Místo toho se staral jen o to, jak zajistit blahobyt ilegálním migrantům. Prostřednictvím nového zákona jim Obama garantoval amnestii, úlevy na daních a další věci, které jim umožní zůstat v USA a brát práci americkým manuálně pracujícím,“ kritizuje paradoxně afroamerická komentátorka prvního černošského prezidenta Spojených států. „Pamatuje si Obama, jak on sám zneužil černochy proto, aby jej v roce 2008 a 2012 volili jenom proto, že má také tmavou barvu kůže? Pamatuje si, jak vyzýval vůdce senátního černošského klubu Emanuel Cleaver černé voliče, aby hlasovali pro Obamu, protože je černý?“

Obama podle Wrightové v roce 2012 vzkazoval Afroameričanům, aby je volili, protože je jejich „bratr“, jak se mezi sebou příslušníci afroamerické komunity běžně titulují. „Obama v jednom rozhovoru připustil, že mzdy šly za jeho vlády dolů a pracující mají právo být naštvaní. Ale protože se Trump uchází o bílé dělníky, tak je dle Obamy rasista a dopouští se tak nefér jednání. Ovšem prezidentské volby jsou přece i o tom, že využijete slabinu svého soupeře. A to je přesně to, co Obama předvedl v prezidentském klání před sedmi lety proti Bushovi. V posledních sedmi letech vedl Obama se značnou podporou mainstreamových médií džihád politické korektnosti proti svému národu. Trumpa podporuje čím dál víc republikánů, protože jsou znechuceni z toho, jak jsou neustále umlčovány a ignorovány jejich názory,“ uzavírá Wrightová.

reklama

autor: pro

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…