Tolik dluží poslanci. Tak schválně: Nechají vládu padnout? ptá se bulvár

18.07.2012 8:57

Poslanci si za své funkční období nabrali nemalé hypotéky. Podle zjištění bulváru dluží každý koaliční poslanec průměrně jeden milion korun, opoziční necelých osm set tisíc. Je tedy zřejmé, že budou chtít vládu rozhodně udržet. Přesto zástupci obou stran tvrdí, že peníze v jejich rozhodování nehrají žádnou roli.

Tolik dluží poslanci. Tak schválně: Nechají vládu padnout? ptá se bulvár
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

„Možná se mezi nimi najde výjimka, ale obecně každý myslí v první řadě na sebe. A člověk s dluhy má větší snahu udržet si příjem,“ uvedl pro Blesk psycholog Karel Humhal.

Sto vládních poslanců občanských demokratů, TOP09 a LIDEM má dohromady dluhy za 106,244 milionu korun. Rekordmanem je šéf TOP09 Karel Schwarzenberg, jenž dluží 13,186 milionu. Druhým pak Michal Babák za VV, který dluží 11,7 milionu. Ten však s nejvyšší pravděpodobností bude hlasovat pro shození vlády. Poslanci sociální demokracie, komunistů a Věcí veřejných dluží podle zjištění Blesku 73,812 milionu. Tedy 793 tisíc na hlavu.

Vyplývá to z poslaneckých majetkových přiznání.

Další zajímavostí je, že levicoví politici, jež mají větší sklony k životu na dluh, jsou paradoxně zadluženi méně, než jejich kolegové od pravice. Ti nyní propagují všemožné úspory.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…