Uměl propouštět, měl plat 263 tisíc, říká John

15.08.2011 6:55

Předseda Věcí veřejných Radek John platil svému náměstkovi Jiřímu Francovi na ministerstvu vnitra 263 tisíc měsíčně. Dva týdny poté, co na to upozornil server Aktuálně.cz, John říká, že tolik platil za to, že Franc měl na jeho ministerstvu za úkol šetřit.

Uměl propouštět, měl plat 263 tisíc, říká John

Částku 263 tisíc měsíčně bral Johnův náměstek dva měsíce roku 2010. A někdejší ministr dnes tvrdí, že nejvíc peněz platil těm, kteří uměli propouštět. Franc přišel na Johnovo ministerstvo z resortu dopravy, který tehdy vedl Vít Bárta.

K tématu:
Jak si žijí úředníci na ministerstvech: Až 263 tisíc měsíčně
Nekompromisní Marvanová: Zbabělá vláda podvádí. Jde o horentní odměny

"Pan Franc řešil věc, kterou nikdy žádný náměstek neřešil. To je krvavý škrt 8,3 miliardy. Všichni ostatní náměstci řešili rozhazování peněz," obhajuje odměnu John pro Aktuálně.cz. "To, co předvedl, je nadlidský výkon," chválí exministr svého náměstka.

SLEDUJEME TÉMA ODMĚNY

Vyšší odměny než plat ministra 

"Odměňoval jsem špičkový management za to, že propouštěl 20 procent lidí. To znamená, že museli ukázat na každého pátého a současně zabezpečit, že jejich práce bude přebrána těmi čtyřmi, kteří zbyli," uvedl.

Minimálně deset úředníků ministerstva tak mělo na platu a odměnách vyšší příjem, než je měsíční plat ministra. John ale poukazuje na své předchůdce Ivana Langera (ODS) a Martina Pecinu (ČSSD). Langer rozdal v roce 2008 mezi pět lidí z rok 3 800 000 korun, Pecina, který byl ministrem od května 2009 do července 2010, rozdal osmi náměstkům za rok 3,3 milionu korun.

Související:
Radku Johne, kde jsi? Lidi zajímá, proč úředník bral 263 tisíc měsíčně 
ČSSD cupovala odměny na vnitru: Socialisté chtějí legislativní změny
Exministryně nešetřila: Dva miliony na odměnách za půl roku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…