Úřednice vyhrála soud. Ústecký kraj jí musí vyplatit milion a půl na ušlé mzdě

31.05.2013 13:05

Žena se vzepřela vyhazovu z Krajského úřadu Ústeckého kraje a po čtyřech letech svůj boj vyhrála. Soud rozhodl, že jí musí být vyplacena ušlá mzda a uznávaná úřednice se může vrátit na svůj post. Vyhodil ji bývalý vedoucí kanceláře hejtmana Aleš Konopásek, někdejší důstojník StB. Úřad ale zvažuje odvolání proti pravomocnému soudnímu verdiktu.

Úřednice vyhrála soud. Ústecký kraj jí musí vyplatit milion a půl na ušlé mzdě
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Venuše Kindlová, někdejší vedoucí odboru krizového řízení na Krajském úřadě Ústeckého kraje, přišla v srpnu 2009 o místo. Stalo se tak například proto, že při společném stmelovacím víkendu odmítala stavět věž z kelímků, nebo obracela oči v sloup při jednání z dnes již bývalým vedoucím kanceláře exhejtmanky Jany Vaňhové (ČSSD), někdejším důstojníkem StB Alešem Konopáskem. Ten Kindlovou nakonec vyhodil, ale úřednice se vzepřela a soud ji dal po čtyřech letech boje za pravdu. Zprávu přináší server iDnes.cz.

Úřednici ocenil i Klaus

"Jsem strašně ráda, že jsem po čtyřech letech docílila spravedlnosti. Je to signál pro ostatní úřady, že nemohou vyhazovat lidi, jak chtějí," oddechla si po verdiktu krajského soudu Kindlová, která se chce na své původní místo vrátit. Úřad jí navíc bude muset vyplatit ušlou mzdu za čtyři roky, jde asi o jeden a půl milionu korun plus sedmiprocentní úrok.

Mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková však prohlásila, že úřad nesouhlasí se soudním verdiktem a zvažuje odvolání. To však nemění nic na tom, že paní Kindlová může na své místo opět nastoupit, protože ani případné odvolání nebude mít odkladný účinek na pravomocné soudní rozhodnutí. Za pozornost stojí, že Venuši Kindlovou ocenil i exprezident Václav Klaus, za organizaci pomoci při povodních.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…